Cum poți folosi Maizena în bucătărie?

 

Cum poți folosi Maizena în bucătărie?

cum poti folosi maizena in bucatarie

 Un aliat de nădejde al persoanelor care suferă din cauza intoleranței la gluten, Maizena este un produs indispensabil din bucătărie. Descoperă toate puterile sale.

 

Ce este Maizena?

 Maizena este amidonul sau fecula de porumb. Făina sau floarea de porumb este extrasă din amidonul de porumb care este apoi afinat și constituit doar din glucide. Însă, uneori, amidonul de porumb este mult prea amar pentru gustul unora. Pentru ca această amăreală să dispară, este de ajuns dacă pui amidonul într-un lichid- apă sau lapte. Trebuie să pui apoi amestecul la fiert. După ce ai luat totul de pe foc vei vedea că amidonul nu va mai face nici cocoloașe.

 

Maizena în regimurile fără gluten

 Din ce în ce mai multe persoane urmează un regim fără gluten și avantajul amidonului de porumb este că nu conține față de făina de grâu.Deci poți prepara cu el aluatul pentru tarte, sosul bechamel sau tot felul de prăjituri.

 

Maizena  lega sosurile

 Cu minunata sa putere gelifiantă amidonul de porumb se poate folosi în primul rând pentru a lega tot felul de sosuri. Pentru a obține o textură fluidă și onctuoasă ai nevoie în general de 15 grame de amidon de porumb pentru 25 cl de sos. O lingură de amidon de porumb în supele clasice sau cele cremă va face compoziția mai omogenă. La fel și în cazul preparatului fondue cu brânză.

 

Maizena pentru produsele de patiserie mai light

 Amidonul de porumb este un aliat formidabil și pentru tot felul de produse de patiserie. Poți înlocui astfel o parte din făina pe care trebuie să o folosești pentru a obține o textură aerată și lejeră. În general, poți înlocui jumătate din cantitatea de făină, dar asta depinde și de rețete. Va trebui să adaptezi cantitatea. Pentru un fondant cu ciocolată de exemplu poți folosi doar amidon de porumb și să renunți de tot la făină. Puțin amidon de porumb în aluatul pentru clătite este cel care le va face să fie cele mai moi.

 

Maizena pentru o textură mai crocantă

 Presară puțin amidon de porumb pe fundul unei tarte pentru a obține o textură mai crocantă mai ales dacă vei folosi și unele lichide. Amidonul de porumb va împiedica lichidele să se îmbibe în tarte. Amidonul de porumb este și cel care se poate folosi în aluatul care se frige – gogoși sau tempura.

 Tu cum folosești amidonul de porumb?