Descoperă fulgii de cereale

 

Îți plac fulgii de cereale ?

descopera fulgii de cereale

 Fulgii de ovăz, de orez sau de năut sunt noii prieteni ai tăi pe care trebuie să îi integrezi în meniu. Pentru asta îți venim în ajutor cu câteva idei.

 

Dar ce sunt fulgii mai exact?

 Fulgii de cereale sunt niște mici petale obținute prin pre-fierberea, mărunțirea și uscarea cerealelor sau a leguminoaselor. Se pot folosi datorită texturii lor în preparate de genul granola sau batoane de cereale sau pentru a veni cu o textură mai moale sau crocantă pentru tot tipul de preparate. Se pot folosi chiar și pentru a se obține o făină.

 

Fulgii de ovăz

 Fulgii de ovăz sunt ideali pentru tot felul de deserturi.

Poți prepara cu ei niște brioșe moi și pufoase cu banane. Ai nevoie de 3 banane pe care să le zdrobești și să le amesteci cu 3 ouă, cu 5 linguri de ulei și cu 5 linguri de miere. Adaugă 70 de grame de fulgi de ovăz, 130 de grame de făină, 1 linguriță de drojdie, 60 de grame de fulgi de ciocolată și un strop de sare. Pune totul în forme la cuptor.

 

Fulgii de orz

 Fulgii de orz sunt cei care vin cu o savoare mai rustică. Poți prepara o tartă crumble cu 4 linguri de fulgi trași la tigaie, alături de 2 linguri de nucă de cocos, de 1 lingură de zahăr brun, 1 lingură de unt sau de ulei de cocos și puțină sare și scorțișoară. Pune totul peste un compot de fructe sau peste o brânză albă.

 

Fulgii de hrișcă

 Fulgii de hrișcă vin cu un gust particular și cu o textură fină pentru cele mai moi preparate. Poți prepara cu ei o prăjitură sărată. Trebuie să pui la umflat în lapte cald 80 de grame de fulgi. și 80 de grame de unt. Adaugă 3 gălbenușuri de ou și albușurile bătute spumă. Varsă totul într-o tavă unsă cu unt. Servește totul alături de pește afumat sau de ciuperci sotate.

 

Fulgii de năut

 Fulgii de năut te ajută să prepari legumele uscate fără să trebuiască să le înmoi. Poți prepara cu ei cele mai delicioase galete de legume. Pentru asta trebuie doar să amesteci 50 de grame de fulgi de năut cu 50 de grame de fulgi de cereale la alegere, cu 100 de grame de legume răzuite – morcovi, dovleac, 2 lingurițe de amidon de porumb, 1 linguriță de curry și 6 cl de apă. Lasă totul la odihnit timp de 10 minute și prăjește totul într-o tigaie cu ulei.

 

Fulgii de orez

 Fulgii de orez sunt fără gluten, sunt lejeri și se pot digera extrem de ușor. Poți prepara cu ajutorul lor niște nuggets foarte crunchy. Trebuie doar să tai lamele două bucăți de escalop de pui. Rulează-le apoi în făină, în albul de ou bătut asezonat și apoi în fulgii de orez. Pune la fript totul în tigaie timp de cinci minute.

 

Fulgii de castane

 Fulgii de castane sunt foarte dulci și trebuie să fie rehidratați înainte de a fi folosiți. Pentru cea mai delicioasă supă trage la tigaie 250 de grame de ciuperci cu o eșalotă. Adaugă 60 de cl de supă de legume, 4 linguri de fulgi de castane și puțin ardei iute. Lasă totul pe foc timp de 20 de minute și mai adaugă smântână.

Categorie: