Avocado, partenerul tău de nădejde

 

Fructul Avocado și beneficiile lui 

avocado partenerul tau de nadejde

 Avocado este un fruct care îți vrea doar binele! Are o formă ușor rotunjită, un gust care ne duce cu gândul la alună foarte plăcut, este bogat în fibre și grăsimi bune, dar și în vitamine. Este cu alte cuvinte, cel care ne delectează dar și cel care ne face să fim cele mai frumoase. Și în plus, se poate degusta natur, fără să trebuiască să stai ore întregi în bucătărie. Ideal deci.

 

Virtuțile fructului avocado în domeniul frumuseții

 Fructul Avocado este gras sau nu? Da, nivelul său de lipide este unul destul de ridicat dar este constituit în majoritate din acizi grași mono-nesaturați care contribuie la buna funcționare a sistemului nervos și care protejează contra bolilor cardio-vasculare. Însă mai are o mulțime de alte virtuți:

 - pentru ochi – are un nivel important de luteină care te ajută să filtrezi razele UV, nefaste pentru ochi.

 - pentru piele și pentru păr – grăsimea te va hrăni din interior. Deci adio piele uscată și păr tern. Vitaminele și aminoacizii favorizează creșterea părului dar luptă și contra ridurilor. Alături de roșie fructul avocado ajută la o mai bună absorbție a licopenului, deci o protecție de top contra soarelui.

 - pentru siluetă- te ajută să îți faci și plinul de fibre. Fibrele vin și cu o senzație de sațietate și fructul avocado este în mod paradoxal cel mai bun aliat pentru siluetă și pentru a slăbi.

 - pentru sănătate – fructul avocado are și anti-oxodanți care te ajută să lupți contra unor tipuri de cancer. Fitosterolii ajută și la scăderea nivelului de colesterol rău. În plus, mai are și un nivel foarte scăzut de sodiu.

 

Fructul avocado este vinovat că te poate delecta. Dar iată și cum

 - un guacamole ca și în Mexic preparat cu pulpa de avocado zdrobită, cu 2 cepe mici, cu o jumătate de ardei iute și cu coriandru. Mai adaugă sare și stropește cu lămâie. Se poate degusta pe post de sos dip alături de chipuri, în sandvișurile wrap, în verine alături de somon, în fajitas, pe pește sau pe pui.

 - la aperitiv, acest fruct se poate consuma în sucurile smoothie, tartinade, în supe cremă… nu uita să mai folosești și unele ingrediente care îl fac să nu fie fad, precum ghimbirul, wasabi sau ardeiul iute.

 - mai poți folosi pentru antreu niște combinații câștigătoare cu acest fruct. Aici intră citricele, crustaceele, somonul… poți prepara de exemplu un tartar de avocado/doradă/grepfrut, o supă cremă fresh de avocado și lămâie, mille-feluille cu somon și avocado, etc.

 - în salată, avocado este delicios alături de crab, de slănină, în carpaccio sau chiar în clementinele umplute.

 - la felurile principale poți prepara un burrito de pui și ardei roșu sau într-o papiotă marină cu ceai.

 - la desert, fructul avocado se poate degusta pur și simplu presărat cu zahăr sau în salatele de fructe exotice, alături de ciocolată… în tarte sau prăjituri, în cheesecake alături de un sos de ciocolată, este la fel de gurmand.

 Pe scurt, avocado este un fruct delicios care îți vrea numai binele.

Categorie: