Adu un aer festiv preparatelor tale

 

Micile detalii pentru ca preparatele tale să aibă un aer festiv

adu un aer festiv preparatelor tale

 Cel mai adesea, un mic ingredient suplimentar este de ajuns pentru a metamorfoza un fel de mâncare mai clasic într-un veritabil preparat pentru sărbătoare. Iată câteva idei rapide și foarte ușor de pus în practică.

 

Trufele

 Dacă există un moment al anului în care trebuie să îți faci plăcere și să te bucuri de niște produse extraordinare, ei bine acesta este Crăciunul. Printre produsele must have la care poți apela se numără și trufele. Este de ajuns să răzuiești o trufă proaspătă pentru a te bucura de toate savorile sale. Folosește o cremă de lapte pentru un sos Chantilly și încorporează niște bucățele de trufe. Un sos care poate servi de exemplu pentru a servi sparanghelul la aperitiv. Pentru un fel de mâncare mai economic poți apela la un ulei parfumat cu trufe pentru a pune cel mai bine în valoare un piure care însoțește carnea de pasăre.

 

Foie gras

 Un mare clasic pentru sărbătorile de sfârșit de an. De rață sau de gâscă, preparatul foie gras de poate preta tuturor fanteziilor.Pentru un antreu poți rula niște biluțe de foie gras în turtă dulce redusă sub formă de pesmet de exemplu. Sau mai poți folosi un foie gras pentru o supă de topinambur, de dovleac sau de ciuperci. Trebuie doar să tai câteva bucățele de foie gras în ele.

 

Șampania

 Nu se bea doar. Se poate folosi și în bucătărie. Poți folosi puțină șampanie pentru risotto de exemplu sau poți servi o emulsie de șampanie pentru crustacee. Trebuie să reduci la jumătate 25 cl de șampanie și apoi să adaugi 50 de grame de unt. Bate totul cu telul pentru a obține o textură mai cremoasă.

 

Șofranul

 Un condiment care vine cu noblețe pentru preparate.Colorează, pune în valoare gustul alimentelor și vine cu cel mai bun gust în gură.Pune la sotat nișe scoici și recuperează sucul de la prepararea lor. Trage la tigaie eșalote cu ulei de măsline apoi cu vin alb, cu sucul de la preparare și cu puțin șofran. Adaugă unt. Lasă la topit și adaugă apoi scoicile. Servește cu orez pilaf.

 

Foița de aur

 Pentru desert te poți bucura de un desert regal. Adaugă aur alimentar pentru glasajul de ciocolată de exemplu. Este cel care poate înfrumuseța orice desert. Sub formă de paiete, petale sau frunze este ideal pentru sărbători.

Categorie: