Câteva motive ca să folosești laptele praf

 

De ce să folosești laptele praf în bucătărie? Câteva motive

cateva motive ca sa folosesti laptele praf

 Laptele praf nu se folosește doar pentru bebeluși. este un ingredient special care se poate folosi în numeroase rețete de bucătărie. Iată câteva atuuri ale acestui aliat de preț pentru tine și bucătăria ta.

 

Laptele praf- secretul clătitelor ușor de preparat și al clătitelor reușite

 Dacă vei înlocui laptele lichid cu laptele praf nu vei mai obține un aluat cu cocoloașe. este de ajuns dacă îl vei încorpora așa cum este alături de ingredientele uscate și dacă vei adăuga apoi apă. Clătitele tale vor mai moi, mai suple și se pot păstra pentru mai mult timp.

 

 Sos bechamel cu lapte praf

 Dacă sosul bechamel este o adevărată provocare pentru tine, laptele praf îți vine în ajutor. Este cel care va fluidiza făina și cocoloașele vor dispărea.

 

Laptele praf  pentru iaurturile home-made

 Dacă iubești iaurturile home-made, laptele praf este cel care te poate ajuta. Trebuie să adaugi doar 2 linguri de lapte praf în laptele lichid înainte de a trece la prepararea sa. Un rezultat impecabil.

 

Laptele praf  și  produsele de patiserie

 Deoarece este bogat în lactoză, laptele praf poate să accentueze culoarea aurie a biscuiților, a patiseriilor și alte dulciuri. Trebuie doar să înlocuiești laptele lichid din rețetă cu lapte praf și să îl încorporezi direct cu celelalte ingrediente. Brioșele și madelenele vor fi cele mai frumoase.

 

Laptele praf pentru tartele flan și clafoutis

 Rezultatul va fi unul foarte moale și lejer. Absorbind apa din legume, acesta va da mai multă ținută amestecului și apa care se adună pe fundul tăvii și care nu este deloc apetisantă va dispărea.

 

Laptele praf te ajută să obții cele mai crocante tarte sărate

 Adaugă lapte pudră ouălor și smântânii cu care prepari tartele tale sărate și prepară-le apoi ca de obicei. Tarta ta va fi mult mai moale și mai aerată.

 

Laptele praf  pentru supele tale cremă

 Dacă vei adăuga vreo 8 linguri de lapte prag supelor tale cremă, gustul legumelor se va păstra dar rezultatul va fi unul mai dulce și mai moale și te vei putea bucura și de un gust minunat de lapte.

 

Laptele praf este ideal pentru peștele poșat

 Dacă vrei să obții cel mai delicios și mai moale pește poșat trebuie să înmoi peștele în apa în care a fiert 50 de grame de lapte. Pune-le pe foc tip de 10 minute și bucură-te de cel mai delicios pește alături de legume crocante.

 

 

Categorie: