Untul aromatizat

 

Untul aromatizat, o plăcere extrem de simplă

untul aromatizat

 Fie că îl folosești pentru muffins, fie că îl folosești pentru preparatul mahi mahi, untul aromatizat vine cu mai mult relief pentru orice tip de preparate.

 Untul aromatizat este foarte simplu de preparat și se poate folosi cu niște ingrediente pe care le ai la îndemână în casă.

 

Mai multă savoare cât ai zice pește

 Iată cum trebuie să prepari savurosul unt aromatizat:

 - scoate untul din frigider și lasă-l până are temperatura camerei.

 - bate untul până devine cremos. Poți folosi o lingură de lemn sau un mixer.

 - poți adăuga ierburi fine, condimente sau nuci.

 - dacă vrei mai poți adăuga miere, sirop de arțar sau dulceață.

 - amestecă bine toate ingredientele.

 - lasă untul la odihnit pentru ca toate ingredientele și savorile să se întrepătrundă așa cum trebuie.

 - îl poți rula ca pe un cârnat și îl poți pune la rece în hârtie cerată.

 - la momentul servirii îl poți tăia rondele și să îl lași să se topească pe preparatele fierbinți.

 

Iată însă alte idei apetisante

 Pentru clătite sau muffins.

 - scorțișoară, nucșoară, vanilie, toate amestecate cu migdale sau cu nuci.

 - compot de mere sau jeleu, scorțișoară și puțin sirop de arțar.

 - puțin suc de lămâie, coajă de lămâie, miere și piure de merișoare.

 - dulceață de căpșuni.

 - banane, vanilie și zahăr.

 - cacao pudră și nuci.

 - untul tău favorit de nuci și miere.

 

Pentru pește

 - anșoa zdrobite, capere, pătrunjel și usturoi.

 - puțin suc de limette, fulgi de ardei iute și coriandru.

 

Pentru creveți și moluște

 -tarhon, suc de lămâie și usturoi.

 

Pentru miel

 - miere, muștar de Dijon, usturoi și rozmarin.

 

Pentru pieptul de pui

 - paprika, usturoi și miere.

 

Pentru porumb

 - miere și rozmarin.

 - un sos picant și pătrunjel.

 

Pentru broccoli, sparanghel, fasole verde și varză de Bruxelles.

 - brânză cheddar, și țibuletă.

 - semințe de mac și suc de lămâie.

 

Pentru tot felul de fripturi

 - brânză, muștar dar și puțin zahăr.

 - semințe zdrobite de piper și ierburi de Provence.

 - brânză albastră, topită, cremă sau zdrobită.

 

Alte idei:

 - unt cu salvie - un unt cald și dulce, ideal pentru carnea roșie, peștele la grătar sau preparatele poșate.

 - untul cu ton este delicios și proaspăt perfect pentru crostinis sau pâinea prăjită.

 - unt cu legume – cu roșii, ardei și măsline este perfect pentru pește, cartofi sau alte legume.

Categorie: