Atuuri ale berii în bucătărie

 

5 atuuri ale berii în bucătărie

atuuri ale berii in bucatarie

 Bună ziua tuturor gurmanzilor. Știați că berea face minuni în bucătărie? Poate că unii știu deja asta, dar pentru alții acest lucru poate că nu este încă evident.

 Berea este un aliat de preț în bucătărie, un ingredient cu puteri surpinzătoare care are niște calități din ce în ce mai recunoscute și de marii chefi. Deci bucătăria pe bază de bere este un bun pretext pentru a umple frigiderul cu această băutură spumantă. Trebuie deci să descoperi berea din ce în ce mai multe preparate.

Berea are gust

 Un lucru evident bineînțeles dar prima calitate a berii în bucătărie este următoarea – paleta sa aromatică care este de o mare bogăție. De la savorile profunde ale berii negre până la gustul fresh și de lămâie al berii albe, berea știe cum să vină cu cel mai bun gust și profunzime pentru multe din preparatele tale – tocănițe, marinate dar și cele mai gurmande prăjituri. Poți încerca și să consumi berea stout cu ciocolată.

 

Berea face aluatul de la gogoși mai crocant și mai lejer

 Este un secret cunoscut de toți chefii. Puțină bere în aluatul de la gogoși va face ca aluatul să devină mai aerian și mai pufos dar și mai delicios. Din aceste motive se regăsesc urme de bere și în rețetele de tempura japoneze sau în aluatul pentru clătite. Un strop de bere la sfârșitul preparării aluatului și gata.Te vei bucura de cele mai delicioase preparate.

 

Berea se înțelege bine cu mirodeniile

 Este un domeniul în care berea excelează- acordul cu cele mai diverse condimente. În funcție de berea aleasă și de felul de mâncare de preparat poți asocia berea cu scorțișoara, cu nucșoara, dar și cu lămâiță. Capacitățile sale de adaptare dar și aptitudinea sa de a pune cel mai bine savorile în valoare dar și parfumurile sunt excepționale.

 

Berea poate să înlocuiască oțetul

 Nu vei regreta dacă vei înlocui din când în când oțetul cu berea. Poți completa o vinegretă cu o bere albă cu savoare de lămâie sau poți deglasa un ficat de vită cu bere.

 

Berea bună nu este deloc scumpă.

 Și asta este cireașa de pe tort. Față de unele sortimente de vinuri.

 

La ce preparate se mai poate folosi berea

 - se poate folosi în unele rețete cu pește. Scoicile sunt delicioase preparate în bere. Se poate folosi și la fructele de mare pentru a înlocui vinul alb.

 - se potrivește de minune și cu jeleurile, mai ales cu cele pe bază de pește.

 - se poate folosi chiar și în înghețate sau șerbeturi.

 - după cum am mai zis, berea se potrivește de minune cu ciocolata. Dacă nu crezi poți încerca să prepari o prăjitură cu ciocolată în care să înlocuiești jumătatea de cantitate indicată cu echivalentul în bere brună. Vei obține cea mai moale textură, aeriană dar și mai puțin grasă.

 - carnea de iepure cu bere și cu turtă dulce este delicioasă.

 - berea se mai poate folosi la stridii. Le poți prepara la grătar cu esalote și cu pesmet.