Combina fructele uscate cu lactatele

 

10 feluri în care poți combina fructele uscate cu lactatele

combina fructele uscate cu lactatele

 Veritabile concentrate de fibre, vitamine, minerale și de anti-oxidanți, fructele uscate se potrivesc de minune cu toate produsele lactate. Iată însă 10 feluri în care le poți combina.

 

 Cu un platou cu brânzeturi

 Este un acord clasic prin excelență de privilegiat cu brânza albastră. Se pot propune pentru aperitiv sau se pot folosi pur și simplu pentru a prepara pâinea.

 

În umpluturile pentru aperitiv

 Fructele uscate pot să fie tăiate în două și umplute apoi cu brânză. Se pot folosi mai ales caise uscate, curmale sau prune. Sunt ideale umplute cu brânză dar sublimate și de un strop de smântână și eventual și de nuci.

 

Pentru trufele din brânză

 Brânza se poate prepara ca și o trufă care are la mijloc un amestec de fructe uscate. Pentru cei adulți se pot folosi și stafide marinate în prealabil în alcool.

 

Într-o terină

 Brânza zdrobită trebuie să se amestece cu unt moale apoi amestecată cu fructele uscate. Se poate servi cu pâine de la țară sau cu o turtă dulce prăjită.

 

În cea mai savuroasă salată

 Fructele uscate vin cu un plus gustativ și nutrițional pentru preparatele obișnuite din bucătărie. Salatele cu brânză sunt delicioase alături de gulii, de țelină, de varză, de mere, de nuci, stafide, slănină sau de prune. Toate gusturile sunt permise aici.

 

În cele mai delicioase prăjituri

 Poți prepara o prăjitură cu fructe uscată dulce sau dulce-sărată. Aici intră și brioșele, budincile, fursecurile sau chiar și pannetone. În domeniul patiseriei, fructele uscate sunt niște produse must have. Dacă sunt mult prea uscate le poți rehidrata cu un ceai călduț, cu rom sau pe vapori. Stafidele și prunele sunt de exemplu delicioase alături de ciocolata neagră, în timp ce aciditatea merișoarelor face minuni alături de ciocolata albă.

 

Cu un iaurt sau cu brânza albă

 Pentru a înlocui zahărul, mierea sau dulceața, fructele uscate sunt cele care vin cu mai multă dulceață pentru produsele lactate.

 

Într-un couscous dulce

 Curmalele alături de lapte fermentat este o tradiție în Maghreb. O combinație care se poate reinventa cu un couscous dulce, cu cous cous și cu unt cu lapte fermentat și degustat alături de curmale.

 

Într-un smoothie plin cu energie

 Fructele uscate îndulcesc fără excese. Un smoothie cu lapte fermentat cu banane și curmale este delicios.

Într-un nougat glasat

 Este delicios cu frișcă, cu fructe uscate, dar poți prepara și un coulis cu fructe roșii.

Categorie: