Cum poți folosi formele pentru muffins?

 

Cum poți folosi altfel formele pentru muffins?

cum poti folosi formele pentru muffins

 Probabil că ai și tu una sau mai multe forme de muffins la tine acasă și nu le folosești atât de des pe cât ai vrea. Deci probabil sau mai mult ca sigur că formele pentru muffins sunt un accesoriu în plus pentru bucătăria ta. Dar poți folosi aceste forme în atâtea feluri…. Iată câteva idei, unele chiar destul de surprinzătoare care s-ar putea sa te inspire.

 

Cuburi de gheață pentru o carafă sau pentru un bol de punci

  Acestea sunt prea mari pentru un pahar dar perfecte pentru celelalte două. Poți pune în ele și felii de lămâie, de coacăze, de merișoare, de zmeură sau chiar frunze de mentă.

 

Mini omlete

 Pentru 12 mini-omlete poți amesteca vreo 10 ouă și o ceașcă de smântână. Adaugă sare și piper și ierburi proaspete după gust. Varsă totul în formele pentru muffins unse cu grăsime sau în care ai adăugat hârtie de copt și mai adaugă și umplutura sau garnitura ta preferată- cârnat, bacon, ceapă verde, felii de ardei roșu, spanac, ciuperci, etc.

 

Poți fierbe ouă

 Ideal când ai mai multe ouă de fiert. Trebuie doar să pui un ou în forme și să dai la cuptor pentru 30-35 de minute.

 

Mini –pizza

 Poți folosi lipii tăiate rotunde cu un pahar dar poți folosi și un aluat de pizza tăiat la fel. Adaugă sos în fiecare cavitate, garnitură după gust și brânză.

 

Biscuiți

 Avantajul acestei metode- niște biscuiți perfect rotunzi, de aceeași mărime toți, moi și nu prea lați. Și poți folosi orice tip de rețetă de biscuiți. Una cu ciocolată de exemplu va fi perfectă.

 

Acadele de iaurt glasat 

 Este o rețetă extrem de ușor de realizat- trebuie să verși iaurt în cavități și să dai apoi formele la congelator. După 30-40 de minute când amestecul este mai dens dar nu încă congelat poți pune batonașele.

 

Boluri cu tortilla

 De data asta, trebuie să întorci formele invers. Pune tortillas cu făină între cavități presând pentru a le da forma de boluri. O alternativă mai sănătoasă cu siguranță pentru alte preparate. Le poți folosi apoi pentru tacos dar și pentru chili sau salate.

 

Cuburi de supă de legume

 Dacă ai făcut prea multă supă, o poți reutiliza. O poți congela de exemplu în porții. Vor fi mai ușor de folosit și de utilizat. După ce s-au congelat le poți pune în pungi ziplock la rece.

 

Cupe de lasagna

 Pune un aluat de lasagna fiert în fiecare cavitate unsă a formei. Umple apoi cu un amestec de sos cu carne, sos bechamel, brânză cottage, etc, după gust. Acoperă apoi totul cu brânză și dă la cuptor formele. Se pot congela. Sunt perfecte pentru prânzul copiilor.

 

Mini pateuri cu carne

 Sunt mai interesante sau mai amuzante decât cele tradiționale. Prepară ca de obicei carnea și să divizezi aluatul în două tipuri de forme – cea mai mare este pentru fund. Întinde carnea în fiecare cavitate și pune celălalt aluat peste.

 

Negrese individuale

 Desertul iubit de toți mai ușor de dus peste tot cu tine.

Categorie: