Păstreaza un echilibru între sărbători

 

Sfaturi și trucuri pentru a păstra un echilibru între sărbători

pastreaza un echilibru intre sarbatori

 Sărbătorile sunt ocazia ideală de a se reuni cu familia sau cu prietenii în jurul mesei și de a te bucura în voie de cele mai gurmande preparate. Dar acest lucru nu înseamnă din păcate un repaus pentru organism. Un meniu bogat, feluri de mâncare cu sos, prăjituri cu tot felul de creme, ciocolată, preparate din carne de porc… iată o mulțime de lucruri de care abuzăm cel mai adesea în această perioadă.

 Și de aici rezultă o digestie mai dificilă, o senzație de oboseală și de greutate, de prea plin. Cel mai adesea acestea sunt cuplate cu lipsa unei activități fizice și cu un ritm de somn mai anarhic.

 Ai nevoie de un mic repaus între Crăciun și Revelion pentru a te simți cât mai bine între cele două sărbători? Iată câteva mici trucuri și sfaturi de pus în aplicare pentru a fi cât mai light și pentru a încheia anul cât mai bine.

 

Sfaturile noastre:

 - mizează pe pește, pe carnea albă la grătar, pe ouă și pe proteinele vegetale.

 - cel mai bine ar fi să preferi pregătirea felurilor de mâncare fără materii grase, pe aburi sau papiote.

 - optează pe leguminoase și pe cerealele integrale pentru a-ți face plinul de fibre. O pâine integrală cu cereale, orez integral, linte, paste cu grâu integral… acest aport de fibre este cel care va ameliora tranzitul tău intestinal și care te va ajuta să elimini mai ușor.

 - adaugă în meniu și legumele, mai ales în supe care sunt foarte ușor de digerat și care favorizează senzația de sațietate.

 - poți înlocui deserturile grase și dulci prin unele fructe proaspete. Aici intră compoturi, salate și sucuri smothie.

 - trebuie bineînțeles și să te hidratezi și să bei măcar 1, 5 litri de apă pe zi pentru a compensa consumul de alcool și pentru a ajuta procesul de eliminare.

 

Iată un exemplu de meniu de consumat între sărbători.

 O salată de linte verde cu rodie, cu mentă și cu lămâie verde, care este un antreu care conține foarte puține calorii, care satură foarte repede, un fel de mâncare plin de savori fresh și de fibre.

 Carne de pui trasă la tigaie și legume crocante preparate pe aburi. Un fel de mâncare foarte lejer și rapid.

 Mai poți consuma și un suc detox cu mere, morcovi și ghimbir, un shot de vitamine fără zahăr de băut pe post de desert.

Categorie: