Cu ce poți înlocui crema tartinabilă?

 

Cu ce poți înlocui crema tartinabilă?

cu ce poti inlocui crema tartinabila

 Crema tartinabilă este plăcerea noastră vinovată. Dar, din nefericire, nu este benefică pentru siluetă și chiar este destul de nefastă pentru sănătate. Dar din fericire, se poate înlocui cu alte delicii.

 

Un compot fără zahăr.

 De mere, de pere, de orice altceva…. Nu prea contează atâta timp cât piureul de fructe nu conține deloc zahăr. Și pentru a mări aportul de fibre, dar și pentru a veni cu un aport de omega 3, poți amesteca semințe măcinate de chia sau de in cu acesta.

 Și acest deliciu se poate consuma la micul dejun. Mai ales dacă mănânci foarte puține fructe sau deloc dimineața, pentru a asigura un aport de vitamina C și pentru a începe o nouă zi plină de energie. Este perfect și pentru a prelungi senzația de sațietate și alături de pâine.

 

O cremă home-made.

 Penru 650 de grame ai nevoie de 350 de grame de curmale fără sâmburi, de 63 de grame de cacao, de 250 de grame de pastă de migdale cremoasă, dar și de câteva păstăi de vanilie. Deci nu ai nici zahăr, nici grăsimi. Dar curmalele vor veni cu o savoare dulce, dar și cu minerale și fibre. Iar pudra de cacao va veni cu un efect tonic datorită cafeinei pe care o conține.

 Poți consuma această cremă la prânz sau la micul dejun pentru a te bucura de un efect tonic. Este ideală pe o pâine integrală cu un indice glicemic scăzut. Este o cremă interesantă pentru cei care nu consumă ouă sau lapte.

 

Ricotta plus sirop de arțar.

 Este un duo mai neașteptat care vine cu mai multe proteine dar nu prea multe, esențiale pentru mușchi, dar și cu glucide, ideale pentru mai multă energie. Dar vine și cu zinc și cu magneziu.

 Poți mânca această combinație după ce ai făcut sport pentru a-ți reface rezervele energetice de glucide și pentru a veni cu puține proteine. Este ideală alături de un bagel cu cereale.

 

Piure de castane și miere.

 Glucidele din acest fruct vor fi asimilate foarte lent de către organism. Și este o combinație și mai bună dacă se combină cu fructoza din miere, care trece progresiv prin sânge fără să provoace un nivel prea mare de insulină. Se poate consuma înainte de a face sport pentru te simți foarte lejer în timpul ședințelor de alergare. Se poate consuma alături de o baghetă bogată în fibre.

Categorie: