Cum poți înlocui ouăle în bucătărie?

 

Cum poți înlocui ouăle în bucătărie?

cum poti inlocui ouale in bucatarie

 Atunci când adopți un regim vegetarian, nu este mereu ușor să înlocuiești ouăle în anumite rețete. Există însă niște trucuri care trebuie știute pentru a putea să prepari în continuare rețetele tale preferate.

 

Semințe de in plus apă.

 Amestecate cu apă, semințele de in iau o formă gelatinoasă care poate înlocui foarte bine un ou. Rețeta – amestecă un volum de semințe de in cu 3 volume de apă. Lasă totul să stea timp de 10 minute. Un amestec care poate înlocui foarte bine un ou.

 

Seminţe de chia plus apă.

 La fel ca și semințele de in, semințele de chia iau și ele o formă gelatinoasă amestecate cu apă. Un avantaj față de semințele de in: semințele de chia nu trebuie să fie măcinate. Rețeta – amestecă un volum de semințe de chia cu 3 volume de apă. Lasă totul să stea timp de vreo 12 minute. Un amestec care poate înlocui foarte bine un ou.

 

O banană zdrobită.

 În domeniul patiseriei, banana zdrobită este o alternativă foarte bună la ouă. O banană poate să înlocuiască 2 ouă. Trebuie să alegi o banană coaptă bine și să o zdrobești cu furculița. O poți încorpora apoi în rețetele de muffins sau de alte prăjituri.

 

Agar-agar.

 Puterea gelifiantă a agar-agarului te ajută să înlocuiești ouăle în preparatele sărate dar și în cele mai dulci. Îl poți folosi în terine, în tarte flan sau pana cotta. O linguriță de agar-agar pudră se folosește pentru aproximativ 500 ml de lichid.

 

Oțet de cidru plus un lapte vegetal.

 Dacă vei adăuga un oțet de cidru pese un lapte vegetal, laptele va deveni mai dens. Substanța obținută poate înlocui foarte bine un ou. Folosește deci o linguriță de oțet de cidru pentru 90 ml de lapte vegetal.

 

Un tofu mai ferm sau un tofu mai moale.

 De orice tip ar fi, tofu are particularitatea de a lua savoarea ingredientelor cu care se asociază. În rețete, cele două tipuri de tofu se pot folosi diferit. Tofu ferm este ideal pentru tartele quiche, alte tipuri de tarte sau omlete vegetale. Un tofu mai moale are o consistență mai cremoasă și este un puternic ingredient de legătură. Se poate folosi mai ales pentru cookies, cakes sau prăjituri moi.

 Pentru a înlocui un ou în preparate ai nevoie de 60 de grame de tofu pe care să le amesteci în blender sau în robotul de bucătărie.

Categorie: