Alimente fără zahăr pentru a fi plină de energie

 

5 alimente fără zahăr pentru a fi plină de energie

alimente fara zahar pentru a fi plina de energie

 Chiar dacă zahărul este indispensabil, asta nu înseamnă că trebuie să abuzezi de el. Și din fericire există numeroase alimente care nu conțin deloc zahăr dar care au o mulțime de alte atuuri. Iată deci care sunt alimentele care nu conțin zahăr și care sunt extrem de bune pentru organism și pentru sănătate.

 

Crustaceele și fructele de mare.

 Saint-Jacques, creveți, homari, stridii și multe alte produse din mare nu conțin deloc zahăr. O farfurie cu creveți reprezintă o manieră originală și savuroasă de a lua o gustare fără zahăr dar de a face în același timp și plinul de energie.

 

Brânzeturile sunt aliații tăi.

 Chiar dacă brânzeturile nu conțin deloc zahăr, asta nu înseamnă că trebuie să abuzezi de ele însă, deoarece acesta conțin o cantitate destul de mare de sare și de grăsimi. Trebuie deci să îți rezervi o porție pe masă și trei produse lactate recomandate pe zi – iaurt, brânză, o materie grasă. Îți vei face toate plăcerile cu siguranță.

 

Carnea nu conține nici ea zahăr.

 Carnea este cea care vine cu proteinele animale esențiale. Este cea care conține și aminoacizi indispensabili pentru organism, acizi care contribuie la aportul de energie.

 Bine de știut: aportul energetic recomandat este de 41,5 grame pe zi pentru o femeie de aproximativ 50 de kg. Trebuie sa mai știi că o porție de 100 de grame de carne vine cu aproximativ 15- 25 de grame în medie și că în mod ideal ar trebui să consumi patru porții pe săptămână. Important este însă și să fii atentă și la felul cum asezonezi carnea, la anumite sosuri, cum ar fi sosul de soia, un sos dulce-acrișor teriyaki sau cel de grătar care conțin destul de mult zahăr.

 

Peștele.

 Peștele nu conține zahăr dar este bogat în acizi grași omega 3 care protejează inima și membranele celulare. Este și bogat în proteine car sunt foarte bune pentru energie. Atenție însă la ce consumi lângă. Unele asezonări nu sunt recomandate deoarece trebuie să se evite excesul de zahăr și de grăsimi.

 

Pastele cu ouă.

 Pastele nu conțin zahăr ci glucide complexe care sunt difuzate lent în organism și care sunt niște veritabile surse de energie. Dar cel mai bine ar fi să consumi pastele semi-integrale care sunt mult mai interesante din punct de vedere nutrițional datorită prezenței vitaminelor, mineralelor dar și a fibrelor. Dar asta în mod evident fără sos.

Categorie: