Ai grijă ce ronțăi seara înainte de culcare

 

Ce nu trebuie să ronțăi seara înainte de culcare?

ai grija ce rontai seara inainte de culcare

 Pentru a reuși să „administrezi” mai bine ceea ce consumi seara, nu se recomandă să ronțăi chiar orice. Iată deci care sunt cele nouă tentații evitat pentru a visa cât mai frumos.

 

O tabletă de ciocolată neagră.

 Dacă uneori mai poți spune Da reconfortului adus de un pătrățel de ciocolată neagră, trebuie să eviți să ronțăi dintr-o tabletă de ciocolată seara înainte de culcare. Conține un nivel ridicat de teobromină, o substanță asemănătoare cafeinei. Deci poate deveni foarte repede un excitant și nu vei reuși să adormi ușor.

 

O gustare cu ciocolată.

 Dulciurile care sunt prea bogate, cum ar fi ciocolatele cu cremă sunt greu de digerat și pot încetini și digestia și nu favorizează deloc somnul. Dar dacă vrei neapărat să ronțăi ceva mai bine ai apela la inofensivii biscuiți de tip petit-beurre. Vei evita astfel insomnia.

 

Două globuri de cremă glasată.

 Crema glasată este un amestec de grăsimi și de zahăr destul de greu de digerat. Și care nu te va lăsa să ai o noapte calmă. Dar pentru a calma o poftă de dulce poți ceda fără să te temi de insomnii unui iaurt înghețat sau unui șerbet mai lejer.

 

O ceașcă de ceai sau de cafea.

 Cu un conținut ridicat de teină și de cafeină, ceaiul și cafeaua fac parte din rândul excitanților. Și experții recomandă să se evite chiar și cu șase ore înainte de culcare. Cel mai bine ar fi să consumi un ceai de tei înainte de culcare.

 

Un ceai cu mentă.

 Dacă infuziile cu tei, cu mușețel sau cu verbină sunt cele care te calmează și care favorizează somnul, cele pe bază de mentă care sunt mai gustoase conțin totuși cafeină. Deci vei reuși să adormi mai greu.

 

Fructele bogate în vitamina C.

 Mici bombe de vitamina C, citricele, kiwi sau bananele sunt niște excitanți naturali. Dacă vrei să consumi un fruct, mănâncă mai bine un măr.

 

O felie de brânză.

 Chiar dacă este delicioasă, brânza conține grăsimi care sunt mai greu de digerat și pot îngreuna stomacul. Lasă brânza pentru ora meselor și ia o gustare pe bază de iaurt care favorizează producția de serotonină în creier, un lucru esențial pentru a dormi cât mai bine.

 

Un bol de terci.

 Dacă un bol de terci este o alternativă mai delicioasă pentru o poftă nocturnă, orzul și fibrele pot își încetini tranzitul și pot provoca deci balonare. Cel mai bine ar fi să îl rezervi pentru micul dejun.

 

Un pahar de suc.

 Seara trebuie să eviți un pahar mare de Cola care poate că vine cu o senzație de sațietate dar care este un excitant.

 

Alte alimente.

 - pe lângă sucurile carbogazoase, trebuie să se evite și sucurile naturale care sunt acide și care pot provoca arsuri.

 - țelina. Legumele sunt în general o opțiune sănătoasă dar nu toate. Țelina este diuretică și te va face să te trezești de mai multe ori seara.

 - laptele poate cauza probleme digestive. Poți consuma mai bine o băutură cu proteine fără lactoză.