Rețete de toasts pentru Crăciun

 

Rețete de toasts pentru Crăciun

retete de toasts pentru craciun

 Facile și foarte ușor de preparat, preparatele de tip toasts sunt un must have atunci când vine vorba despre aperitivul pentru Crăciun. Sunt ideale pentru a însoți vinul sau șampania și pentru a trezi apetitul tuturor mesenilor. Sunt si un simbol de convivialitate și de partajare.

 

Descoperă câteva idei de rețete pentru cel mai delicios Crăciun de până acum.

 Ce tip de pâine trebuie să folosești? Fructele de mare sunt delicios de servit pe o felie de pâine de secară alături de un strop de unt, un strop de lămâie sau o cremă de brânză proaspătă.

 

 Mezelurile se potrivesc de minune cu pâinea de la țară dar și cu bagheta tradițională. Și în fine, pentru un foie gras, poți folosi o brioșă pentru sandvișuri care va veni cu o savoare mai discretă dar foarte dulce. Poți încerca însă și un contrast cu o pâine de țară cu un gust mai pronunțat.

 Și oricare ar fi pâinea pe care o alegi, trebuie să încerci să o tai în diferite forme. Toast-ul tău va fi cel mai original astfel. Toate formele posibile sunt recomandate – rotunde, în formă de stea, de brăduț de Crăciun… Și în comerț se mai găsesc tot felul de tipuri de pâin cu forme prestabilite cu arome care mai de care mai diverse.

 

Ce tip de garnituri?

 În acest caz, alegerea trebuie să îți aparțină. Poți folosi tot felul de amestecuri, de savori, așa cum dorești și așa cum le iubești. Foie gras, somon, fructe de mare, mezeluri… toate merg de minune cu brânzeturile, cu un confit de fructe, cu legume crocante. Toate combinațiile sunt deci posibile.

 Dar trebuie să încerci unele combinații surprinzătoare și îndrăznețe pentru a-i surprinde pe toți.

 

Iată câtave idei de toasts pentru Crăciun:

 - mere, caltaboș și merișoare.

 - foie gras crud și sare.

 - toasts cu tarama – icre și cu castraveți.

 - somon fume cu sos chantilly și cu ierburi.

 - turtă dulce cu foie gras și cu magret de rață.

 - crostinis cu jambon.

 - toasts cu somon fume și cu mascarpone.

 - crackers cu pește afumat.

 - tartine cu foie gras și cu kaki.

 - tartine cu somon și cu creveți.

 - crackers cu guacamole și cu măsline.

 - scones cu brânză.

 - tartar de somon proaspăt cu mărar.

 - tartine cu un caviar de vinete, cu brânză și cu smochine.