Zero kilograme de sărbători, trucuri și sfaturi

 

Obiectiv zero kilograme de sărbători, câteva trucuri și sfaturi

zero kilograme de sarbatori trucuri si sfaturi

 Foie gras, curcan, buturugă de Crăciun, castane glasate, cârnați sau caltaboș… De Crăciun este dificil să sari peste mesele din familie și excesele culinare care vin o dată cu ele. Pentru a limita însă excesele sau kilogramele în plus din perioada sărbătorilor, fără să te privezi însă, iată câteva trucuri și sfaturi de care să ții cont.

 

Dormi cât mai mult.

 Se știe de acum înainte că există o legătură clară între o noapte scurtă și niște kilograme în plus. Dacă vei dormi mai puțin de șase ore pe noapte îți vei perturba hormonii care reglează apetitul. Și este vorba despre o perturbare care se manifestă prin excese alimentare mai importante cu o predilecție pentru ronțăială.

 

Treci la ceaiul verde.

 La micul dejun încearcă să îți schimbi obiceiurile și schimbă-ți obiceiurile negre cu unele verzi. O băutură care este atât diuretică cât și care te ajută să slăbești, care te ajută să arzi calorii și să frânezi absorbția de grăsimi. De savurat fără zahăr sau fără lapte.

 

Nu trebuie să te așezi la masă atunci când îți este foame.

 Un mic dejun copios, un prânz lejer, și o mică gustare la ora după-amiezii-fructe, ouă fierte tari sau brânză, sunt cele care te ajută să nu dai iama în micile bombe calorice care se pregătesc de obicei de sărbători.

 

Apelează și la unele alimente care înlătură senzația de foame.

 Alga brună fucus, caroube, konjac, ispaghul… aceste substanțe vegetale provenite din alge sau din plante pot să absoarbă de 50 până la 100 volumul lor de apă. Deci se umflă în stomac, iau în volum și calmează foamea fără pericole. Geniale deci pentru a evita tot felul de excese de la ora aperitivului.

 

Un aperitiv XS.

 La aperitiv poți înlocui arahidele și chipsurile hipercalorice și pline de grăsimi cu legume crude însoțite de un sos cu brânză, cu batoane de surimi sau cu un sos tzatziki home-made. Te vei sătura mult mai bine.

 

Vin roșu mai degrabă decât vin alb

 Efectul astringent al taninilor din vinul roșu face ca vinul roșu să fie consumat mai des decât cel alb, dar cu moderație.

 

Apă cât mai multă.

 Alcoolul este cel care vine cu mai multe calorii dar care te face și să pierzi controlul asupra mâncării. Trebuie să bei cât mai multă apă în timpul zilei.

 

Apă cu lămâie pentru a digera mai bine.

 Apa minerală cu lămâie va reechilibra ph-ul corpului acidifiat de către mesele festive, cum ar fi carnea, sosurile sau alcoolul.

 

Sosuri în mici doze.

 Dacă vrei să consumi un pește cu un sos alb nu înseamnă că trebuie să renunți de tot la sos, ci trebuie să îl consumi în cantitate mai mică.

 

Regândește desertul.

 Nu aduna toate bombele calorice de genul cremă cu unt, ciocolată și sos chantilly. Mizează mai degrabă pe un desert mai fructat sau unul glasat. Și cel mai bine ar fi să consumi o salată de fructe.

 Dacă primești cutii cu ciocolată nu da iama în ea ci dă-o mai departe. Rezultatul – o siluetă zveltă este cel care justifică mijloacele.

Categorie: