Învață să savurezi muștarul!

 

Învață să savurezi mai mult muștarul!

invata sa savurezi mustarul

 Crezi că știi totul despre muștar, acest condiment care este nelipsit din patrimoniul nostru cultural? Muștarul poate să piște, poate să te delecteze, dar nu numai… dovada în cele ce urmează….

 

Variază plăcerile și utilizările.

 Cea mai curentă folosire a muștarului este la marginea farfuriei alături de mici, de carne sau de cârnați. Iată însă alte rețete pentru a folosi muștarul mai des și mai bine. Și pentru a veni cu puțină nebunie la tine în farfurie.

 

Pentru tot felul de garnituri.

 Se poate folosi bineînțeles cu toate felurile de carne, de la pasăre la porc, dar și cu peștele sau cu tot felul de crustacee preparate în papiote sau pe grătar. Mai puțin cunoscut, dar la fel de suculent, muștarul se poate folosi pentru a pune în valoare legumele crude sau fierte dar și feculenții. Poți dilua și o lingură de muștar în supe. Vor fi delicioase.

 

În sosuri pentru cele mai surprinzătoare gusturi.

 Legumele preparate pe vapori sau peștele la grătar poate fi degustat alături de un amestec din 100 de grame de unt, de 1 lingură sau 2 de muștar și de pătrunjel.

 Și pentru a pune cel mai bine în valoare gustul preparatelor la cuptor cel mai bine ar fi să folosești muștarul pentru sosurile cremoase. De exemplu poți folosi sosul obținut de la prepararea lor și să îl amesteci cu smântână, cu vin alb și cu muștar. O altă idee plină de prospețime- îl poți amesteca cu iaurt sau cu brânză, cu ierburi și cu niște condimente pentru cele mai gurmande sosuri, originale și cu o mie de variante.

 

De folosit pentru a tartina sau unge tot felul de preparate.

 Poți unge cu muștar tot felul de preparate la grătar sau la cuptor pentru a le pune cel mai bine în valoare gustul. Un fund de tartă sau de quiche uns cu muștar va primi de îndată un nou caracter.

 Și pentru a varia aperitivul trebuie să amesteci muștarul cu brânză răzuită și cu un strop de nucșoară. Poți garnisi cu acest amestec feliile de pâine pe care să le dai apoi la cuptor. Și poți savura și mai simplu muștarul – este de ajuns dacă pui puțin muștar în pesmet și prepari tot felul de feluri de mâncare – carne, pește, legume, gratinuri, etc.

 Poți prepara de exemplu un pui în crustă de muștar, o tartă cu roșii și cu muștar, gustări cu pui și cu muștar, o cremă cu lămâie și cu muștar, etc.

Categorie: