Alternative facile în bucătărie

 

Trucuri şi sfaturi – alternative facile în bucătărie

alternative facile in bucatarie

 Cu siguranță că ți se mai întâmplă să începi o rețetă și să realizezi mai apoi că îți lipsește un ingredient. Ce e de făcut în acest caz? Cel mai adesea există destul de multe soluții. Iată câteva:

 

   Alternative facile pentru deserturi și pentru produsele de patiserie.

 Pentru a înlocui praful de copt.

 Pentru o linguriță de praf de copt poți amesteca o jumătate de linguriță de sodiu cu o jumătate linguriță de cremă de tartru.

Pentru a înlocui bicarbonatul de sodiu.

 Pentru o linguriță de bicarbonat de sodiu ai nevoie de 3 lingurițe de pudră de tartru.

 

Pentru a înlocui zahărul brun.

 Pentru o ceașcă, ai nevoie de o ceașcă de zahăr plus o lingură de melasă.

Pentru a înlocui zahărul.

 Pentru o ceașcă ai nevoie de o ceașcă de miere sau trei sferturi de ceașcă de sirop de arțar.

Pentru a înlocui zahărul pudră.

 Pentru o cană ai nevoie de o ceașcă de zahăr granulat plus o ceașcă de făină de porumb, date prin blender.

Pentru a înlocui un ou.

 Ai nevoie de un sfert de compot de mere sau de o jumătate de banană. Sau mai poți folosi o lingură de semințe de in măcinate şi 2 linguri de apă.

Pentru a înlocui cacao.

 Pentru o jumătate de cană ai nevoie de o ceașcă de ciocolată topită.

Pentru a înlocui laptele condensat dulce

 Pentru a înlocui laptele condensat dulce ai nevoie de o jumătate de ceașcă de apă caldă plus o ceaşcă de lapte pudră, plus o ceașcă de ceai, plus o lingură de unt. Amestecă totul bine.

 

     Alternative facile pentru produsele lactate.

Pentru a înlocui laptele.

 Aceeași cantitate de lapte de soia, de migdale, de nucă de cocos, de orez, etc., neîndulcit.

Pentru a înlocui untul

 Pentru a înlocui untul, ai nevoie de aceeași cantitate de ulei de cocos.

 Pentru a înlocui smântâna

 Pentru a înlocui smântâna, ai nevoie pentru o cană de 3 sferturi de ceașcă de lapte și un sfert de ceașcă de unt topit.

 

     Alternative facile pentru sosuri şi alte preparate.

 

Pentru a înlocui făina de porumb

 Pentru a înlocui făina de porumb poți folosi pentru o linguriță 2 lingurițe de făină.

 Pentru a înlocui sucul de lămâie.

 Pentru o linguriță ai nevoie de un sfert de linguriță de oțet de cidru de mere.

Pentru a înlocui muștarul.

 Pentru lingură ai nevoie de o jumătate de lingură de muștar pudră plus două lingurițe de oțet.

Pentru a înlocui sosul de roşii.

 Pentru o ceașcă ai nevoie de 3 sferturi de ceașcă cu apă plus un sfert de ceaşcă de paste de roşii.

Pentru a înlocui vinul roşu.

 Ai nevoie de aceeași cantitate de supă de vită sau de suc de merişoare.

Pentru a înlocui vinul alb.

 Ai nevoie de aceeaşi cantitate de supă de pui.

Pentru a înlocui pesmetul

 Pentru a înlocui pesmetul ai nevoie de fulgi de ovăz sau de cereale sau fulgi zdrobite.

Pentru a înlocui pudra de chili

 Pudra de chili se poate înlocui cu o linguriţă de paprika, plus 2 lingurițe de chimion, plus o linguriţă de piper de Cayenne, plus o linguriţă de oregano şi 2 linguriţe de pudră de usturoi.

 Un amestec de condimente pentru pui se poate obţine din o jumătate de lingură de salvie plus o jumătate de lingură de cimbru.

Categorie: