Trucuri pentru a prepara niște mese fără carne

 

Trucuri și sfaturi pentru a prepara niște mese fără carne

trucuri pentru a prepara niste mese fara carne

 Vrei să te bucuri de cele mai delicioase mese nutritive și vrei să nu mai consumi atâta carne? Ei bine, acest lucru este posibil. Noi îți spunem cum.

 În fiecare zi, o femeie adultă ar trebui să consume două porții de carne sau cu substitute. O porție de carne este echivalentă cu 75 de grame sau 125 ml de carne, de pasăre de pește, sau de fructe de mare.

 

Poți înlocui o porție de carne cu:

 - 2 linguri/30 de ml de unt de arahide sau de nuci.

 - un sfert de lingură/ 60 ml de nuci sau semințe.

 - 3 /4 de lingură /180 de ml sau 150 de grame de tofu.

 - 3 /4 de lingură /180 de ml de fasole, de linte sau de năut.

 - 3 /4 de /180 de ml de hummus.

 - 2 ouă.

 

      Clasicele tale preferate, în versiune vegetariană.

 

Pizza.

 Poți folosi în acest caz salam sau pepperoni vegetariene, pe bază de soia. Și cei mai sceptici dintre voi vor fi convinși cu siguranță.

 

Lasagna.

 Alege un sos de roșii și garnisește totul cu ciuperci sotate, cu spanac proaspăt sau cu legume la grătar- dovlecei, ardei, ceapă sau vânătă. Poți adăuga și un etaj de ouă fierte tari și tăiate bucăți.

 

Orez și supă de pui.

 Poți înlocui puiul cu cuburi sau cu bucăți de tofu.

 

Un sos bolognese.

 Lasă deoparte carnea tocată și folosește linte roșie sau verde pe care să o prepari în sosul de tomate.

 Cum te poți folosi de tofu? Există mai multe tipuri de tofu care se pot folosi în nenumărate feluri în bucătărie. Cel moale, silken, se folosește pentru sosuri, budinci sau dips. Cel moale este ideal și pentru deserturile cremoase, pentru sucurile smoothie și pentru tot felul de vinegrete.

 Cel tare sau ferm se poate folosi pentru tot felul de tocănițe, sosuri pentru spaghete, supe, soteuri și altele. Se poate și mărunți și pentru a se folosi în burgeri, lasagna sau sandvișuri rulate.

 Cel care este semi ferm se mai poate folosi redus sub formă de piure și pentru supele cremă, pentru sosuri, pentru supe sau pentru deserturi.

 Brânza tofu se poate și asezona. Poți folosi în acest caz condimente indiene, tahini sau unt de arahide, citronella, ghimbir, etc.

 Tofu poate fi folosit și în versiune dulce și se poate folosi în cremele pentru desert, pentru un smoothie, pentru un sos, cu puțină miere sau sirop de arțar, etc.

Categorie: