Alimente bogate în magneziu

 

Alimente bogate în magneziu pentru o iarnă în formă

alimente bogate in magneziu

 Magneziul este un oligoelement primordial pentru alimentația noastră. Acesta îți permite să lupți contra infecțiilor, asigură o mai bună bătaie cardiacă și are o adevărată putere și în gestionarea stresului. Și trebuie să știi că stresul este cel care consumă mult magneziu și carențele pot să vină și cu unele angoase. Iată care sunt alimentele de consumat pentru a te simți bine toată iarna.

 

Sardinele cu ulei.

 Sardina este un pește gras foarte bogat în magneziu cu 467mg/100 de grame în versiunea sa cu ulei. Deci sardina reprezintă o excelentă alegere. Deja preparată și gata să fie degustată, o poți savura pur și simplu pe pâine prăjită cu cremă de ardei, alături de un caviar de vinete.

 

Cacao pudră fără zahăr.

 Iată o altă sursă bună de magneziu, cacao fără zahăr. Cu 376mg/100 de grame, este o excelentă scuză de a o folosi puțin peste tot. În niște biscuiți șablați crocanți de exemplu sau într-o tartă minunată cu ricotta.

 

Semințele de susan.

 Semințele de susan sunt printre primii atunci când vine vorba despre alimente bogate în magneziu. Dar nu abuza de ele deoarece conțin destul de multe calorii. Le poți folosi pentru un tataki de ton sau de Saint Jacques pentru a fi cât mai crocante sau pentru un sos verde surpinzător ideal pentru pui.

 

Migdalele.

 Să ronțăiți migdale poate să fie un reflex excelent deoarece magneziul pe care îl conțin acționează asupra stresului dar și asupra spasmofiliei. Dar pe lângă atuurile lor, migdalele sunt excelente pe post de desert, în biscuiți, în creme sau în tarte.

 

Mugurii de pin.

 Mugurii de pin un must have din sosul pesto sunt foarte bogați în magneziu. În versiunea lor sărată, o tartă cu ardei de exemplu, pot să surprindă la fel de bine și în versiune dulce.

 

Ciocolata cu 70% zahăr.

 Ideală pentru deserturile precum perele cu ciocolată sau prăjiturile moi cu zmeură, ciocolata este și ea p bună sursă de magneziu. Poți ronțăi un pătrățel sau două în caz de stres sau poți lua o gustare.

 

Brânza.

 Brânzeturile precum Beaufort sau emmentaler au un nivel destul de ridicat de magneziu – 202 mg/100 de grame. Ideale pentru cordon-bleu sau pentru un soufle cu brânză. Mai poți încerca și niște bagels cu miere și cu brânză, de inspirație americană.

 

Pâinea cu cereale și cu semințe.

 Un aliment care poate servi drept bază pentru numeroase feluri de mâncare precum crostini italienești cu spumă de tofu sau sandvișuri cu macrou sau cu omletă.

 

Făina de hrișcă.

 Este o alternativă fără gluten la făina de grâu. Ideală pentru madelene sau ravioli.

Categorie: