Legume uscate pentru a evita ronțăielile

 

4 legume uscate pentru a evita ronțăielile în această iarnă

legume uscate pentru a evita rontaielile

 Legumele uscate sunt răspunsul ideal atunci când foamea îți dă ghes în această iarnă. Fibre, proteine vegetale, minerale, îți spunem totul despre aceste aceste leguminoase care îți vor doar binele.

 

Năutul vine cu o senzație de sațietate.

 Năutul vine cu o excelentă senzație de sațietate datorită fibrelor lor care se umflă în stomac. Vine deci cu o senzație de sațietate și mai rapidă dar și mai îndelungată. Degustat crud sau preparat în tot felul de salate, acesta este ideal și în supele cremă verzi cu brânză, în salate gurmande cu ierburi, dar și în garnituri pentru carnea de pasăre.

 Și pentru a obține niște proteine vegetale de bună calitate, trebuie să asociezi leguminoasele cu cereale – quinoa, orez, griș, etc, cereale care conțin aminoacizi de bună calitate esențiale pentru cea mai bună doză de energie. Un duo la fel de eficient ca și cum am vorbi despre proteinele animale, fiind în același timp și mai ușor de digerat și slabe în grăsimi.

 

Mazărea, un efect benefic pentru tranzit.

 Dacă năutul este hrănitor și bogat în fibre care au un efect benefic asupra tranzitului, dar nu poate fi degustat decât de cei care iubesc hummusul sau cous-cousul, mazărea este în schimb cea care îi adună pe toți la masă.

 Pentru a profita la maximum de beneficiile proteinelor sale vegetale slabe în materii grase, poți asocia mazărea cu o cereală și să consumi de exemplu o salată vegetariană cu tofu, cu orez roșu și cu legume.

 

Lintea se digeră cel mai ușor.

 Lintea este bogată și ea în fibre dar și în proteine care vin cu o senzație de sațietate dar care se digeră foarte ușor. Poți apela la un preparat de origine indiană, cum ar fi un dahl picant cu arome de ghimbir și de curcuma gata în 10 minute. Este o rețetă bogată în fier, un fier vegetal car va fi mai bine asimilat în prezența vitaminei C adusă de roșii și de ierburile adăugate în ultimul moment.

 

Fasolea uscată vine și ea cu o senzație rapidă de sațietate.

 Fibre, fier, vitamine, fasolea uscată are mai multe beneficii în mânecă. Fasole roșie în chili con carne, fasole albă în cassoulet sau chiar fasole azuki sau mungo, ai de unde alege pentru a te sătura cât mai eficient. Poți miza și pe o versiune mai light, preparând un sos dip cu usturoi și cu lămâie. Ideal pentru castravete, ridiche, varză sau conopidă.

Categorie: