Cum poți înlocui Nutella

 

Nu ai Nutella? Nicio problemă! Iată cum o poți înlocui

cum poti inlocui nutella

 Dacă vrei să te bucuri de deliciosul gust al Nutellei și ai rămas în pană sau dacă prețul său ți se pare a fi prea mare îți venim în ajutor cu cinci variante gurmande cu care poți înlocui Nutella fără probleme.

 

Varianta cu miere.

 Un deliciu cu un gust intens care combină ciocolata cu mierea, adică două ingrediente ideale pentru micul dejun. Iată cum trebuie să procedezi. Ai nevoie de 150 de grame de ciocolată mărunțită. Pune pe foc apoi 10 cl de smântână lichidă cu 80 de grame de zahăr pudră. Varsă apoi preparatul peste ciocolată, amestecând cu energie. Mai pune și 3 linguri de miere și 20 de grame de unt și gata.

 

Varianta cu migdale.

 O variantă pe care o vei adora cu siguranță. Este o variantă moale, fondantă, gurmandă și foarte apropiată de versiunea originală. Un deliciu pe bază de piure de migdale de încercat. Ai nevoie de 200 grame de ciocolată neagră, de 200 de grame de ciocolată cu lapte, de 100 de grame de unt, 40 cl de lapte concentrat și de 400 de grame de piure de migdale. Pe foc mic pune la topit ciocolata, untul și laptele concentrat dulce. După ce ai luat preparatul de pe foc adaugă și piureul de migdale și amestecă bine.

 

Varianta cu cafeină.

 Pentru a ieși cât mai bine din brațele lui Morfeu, mizează pe o versiune cu cafeină. O variantă care îmbină dulceața ciocolatei albe cu intensitatea cafelei. Ai nevoie de 15 grame de cafea măcinată, de 180 de grame de ciocolată albă și de 140 de grame de cremă de lapte. Pune la fiert crema și cafeaua, lasă la infuzat timp de 5 minute, filtrează și varsă preparatul obținut peste ciocolată. Lasă totul pe bain-marie.

 

Varianta caramelizată.

 Caramel pentru tartinare, un adevărat regal! Și pentru cei care sunt dependenți de cacao se mia pot folosi și câteva grame de ciocolată răzuită care se va potrivi de minune cu ciocolata răzuită. Pentru caramel ai nevoie de 50 de grame de zahăr din trestie, 50 de grame de zahăr alb, de 100 de grame de miere de accacia, de 50 de grame de unt, 2 stropi de floare de sare și de 10 cl de smântână. Pune mierea și zahărul pe foc și după ce zahărul s-a topit adaugă floarea de sare și untul. După ce ai luat preparatul de pe foc, adaugă smântâna puțin câte puțin.

 

Varianta white.

 O variantă foarte dulce care înlocuiește ciocolata clasică cu ciocolata albă. Rezultatul- o variantă foarte imaculată. O variantă care se mai poate folosi și la clătite, la pancakes și goffre, delicii care nu trebuie să fie foarte dulci. Ai nevoie doar de 180 de grame de ciocolată albă și de 140 de grame de cremă de lapte. Pune la topit de bain-marie ciocolata cu crema. După ce amestecul este suplu și omogen ia-l de pe foc și mai amestecă din când în când ca să nu se formeze cocoloașe.

Categorie: