Supa de linte

 

Supa de linte

supa de linte

 Daca te-ai decis sa tii postul crestin de miercuri si vineri sau alt post crestin mai lung si nu ai prea mult timp la dispozitie sa gatesti, o supa excelenta si foarte consistenta, pe care o poti face rapid si cu ingrediente extrem de putine, este supa de linte. Pentru a prepara supa de linte ai nevoie de urmatoarele:

Supa de linte (4-6 porţii)

Ingrediente:

 - ½ kg de linte galbena

 - 2-3 cepe mari

 - 2-3 frunze de dafin

 - 2-3 catei de usturoi

 - sare

 - piper

 - 2 linguri ulei de masline

 - 1 legatura verdeata (marar sau patrunjel, dupa preferinta)

 - 1 lamaie

 

Cum preparam Supa de linte:

 Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se pune la fiert in 3l apa in care se adauga sare dupa gust si frunzele de dafin. Dupa 10 min. dupa ce a inceput sa fiarba, adaugam lintea, spalata in prealabil. Se lasa la fiert pana cand incepe sa aiba consistenta unei supe creme. Se pune usturoiul taiat feliute, iar dupa ce inchidem focul adaugam piperul, uleiul de masline si verdeata bine taiata. Cand servim supa de linte adaugam zeama de lamaie dupa gust.

POFTA BUNA!!!