Supă de post

 

Supă de post 

supa de post

 În perioada postului, pregătirea de supe și de ciorbe este o adevărată provocare pentru gospodine deoarece rețetele sunt destul de limitate. Dacă vorbim de postul Paștelui, cel în care ne aflăm și noi, atunci oportunitățile sunt ceva mai multe – putem prepara o delicioasă supă de fasole, de lobodă, de ștevie, de salată, dar oricând putem apela și la o supă cremă de mazăre sau la o supă cremă de ciuperci, asezonate cu crutoane, la o supă cremă de linte sau la o delicioasă ciorbă cu perișoare de soia. Ne trebuie doar puțină imaginație, și rețetele vin de la sine. Însă supa de bază în orice post este supa de legume, extrem de simplu de făcut, gustoasă și de ce nu, sățioasă.

 

Ingrediente necesare pentru a prepara supa de post

 Pentru o delicioasă supă de legume, avem nevoie de doi ardei grași, unul roșu și unul galben, un dovlecel mic, doi morcovi, patru sau cinci cartofi, două cepe mărișoare, puțină țelină sau păstârnac, o lingură de ulei, sare, două roșii în bulion și pătrunjel.

 

Cum preparam supa de post

 Într-o oală de mărime medie, se pun la foc patru litri de apă, cu puțină sare. Se curăță, se spală și se toacă legumele în cubulețe de mărime potrivită. Se adaugă în primă fază ceapa, morcovul și păstârnacul sau țelina la fiert, după câteva minute se adaugă ardeiul gras și dovlecelul, iar la urmă de tot adăugăm și cartofii tăiați cubulețe. Când cartofii sunt fierți, adăugăm roșiile din conservă, sau, mai bine, roșii proaspete, tocate mărunt, împreună cu câteva linguri de bulion sau de suc de roșii și se potrivește de sare. Tot odată cu roșiile se adaugă și uleiul pentru un plus d gust. Înainte de a stinge flacăra, presărați și pătrunjel verde, proaspăt.

Se servește caldă alături de un ardei iute proaspăt sau murat și de o chiflă aburindă. Se poate servi și rece.

Pofta buna!