Supă de pasăre cu legume

 

Supă de pasăre cu legume

supa de pasare cu legume

 Supa de pasăre este un adevărat deliciu, indiferent în ce combinație este preparată. Și organismul nostru are nevoie zilnic de supe și ciorbe pentru a avea un tranzit intestinat bun și pentru a aduce un aport de lichide extrem de benefic pentru organism. Iar dacă pasărea este de curte și legumele sunt proaspete, cu atât mai delicioasă și mai sănătoasă este. Supele sunt indicate în toate dietele de slăbit de către nutriționiști deoarece au un aport caloric scăzut dar sunt foarte hrănitoare totodată.

 

Ingrediente necesare pentru prepararea supei de pasăre cu legume

 Pentru a prepara delicioasa supă de pasăre cu legume, avem nevoie de tacâmuri de pui, preferabil pui de curte, dar sunt foarte buni și cei de cumpărat. Așadar, putem folosi aripile, spatele, pulpele superioare, inimioara, ficatul, gâtul, chiar și pieptul de pui. Alegerea vă aparține. De asemenea, mai avem nevoie de două cepe, un morcov mare, trei cartofi de mărime medie, puțin orez (cam o mână), un ardei gras roșu sau galben, un dovlecel, puțină țelină, sare și roșii în bulion.

 

 

Cum preparam supa de pasăre cu legume

 Supa de pui cu legume se prepară foarte simplu și rapid. Se spală carnea de pui în mai multe ape și se pune la fiert. Din când în când, se spumuiește supa, lăsând cât de multă sau de puțină grăsime de pui vreți. Aceasta se va aduna la suprafață, și, dacă este prea multă, o puteți alege cu o lingură. În timp ce carnea fierbe, spălați bine și tocați toate legumele în cubulețe de mărime potrivită. La timpul potrivit, atunci când carnea nu mai face deloc spumă, se adaugă legumele tocate în apa în care a fiert carnea. Se lasă la fiert, iar spre final se adaugă orezul spălat și lăsat la înmuiat într-o cană cu apă. Separat, se toacă roșiile cubulețe și se adaugă în supă, cu două-trei linguri de bulion sau de suc de roșii. se mai lasă zece minute pe foc, se potrivește de gust, apoi se închide și se adaugă deasupra, opțional, mărar sau pătrunjel proaspăt.

Se servește caldă, și se poate adăuga și o linguriță de smântână proaspătă pentru un plus de savoare.

Pofta buna!