Idei de supe de încercat în această seară

 

5 idei de supe de încercat în această seară

idei de supe de incercat in aceasta seara

 Gata cu supele reci ale verii, cu tot felul de variante de gaspacho, a venit momentul să consumi numai supe calde şi reconfortante.

 

O supă orientală – supă de boabe de fasole favă cu condimente.

 Pune la fiert 500 de grame de boabe de fasole favă într-un litru de apă sărată. Scoate sâmburii şi păstrează apa în care au fiert. Amestecă apoi fasolea favă cu 10 cl de smântână lichidă și începe să amesteci. Mai pune şi puțină supă de legume pentru a obține mai multă consistență. Presară peste chimion şi coriandru. Adaugă şi sare şi piper. La momentul servirii mai poți adăuga și un strop de ulei de argan.

 

Cu legume uitate – o supă cu tragopogon.

 Curăţă 1 kg de tragopogon şi taie-l rondele. Trage apoi la tigaie o ceapă în puţin ulei de măsline apoi adaugă şi tragopgonul şi un cartof. Varsă peste şi 75 cl de apă. După ce a fiert totul, amestecă şi adaugă smântână. Asezonează.

 

Gratinată- o supă de ceapă.

 Trage la tigaie 4 cepe în unt şi ulei de măsline. Adaugă o lingură plină vârf cu făină şi mai amestecă puțin. Pune peste şi 1,5 litri de apă. Lasă totul la fiert şi după mai lasă pe foc la foc dulce totul. Asezonează. Pune apoi totul în niște boluri care merg la cuptor. Pune deasupra fiecărui bol o felie de pâine prăjită frecată cu usturoi. Acoperă totul cu brânză răzuită. Lasă totul la cuptor timp de 5 minute.

 

Verde- supă de mazăre şi frunze de coriandru.

 Trage în puțin ulei de măsline 2 eşalote mărunțite apoi adaugă 800 de grame de mazăre congelată. Pune peste un litru de apă. După ce a fiert, mai lasă totul pe foc timp de 15 minute. Amestecă şi mazărea cu Kiri şi puțină supă de legume până vei obține o textură cremoasă. Asezonează. La momentul servirii adaugă coriandru şi puțină brânză feta.

 

O supă provensală – o supă cu sos pesto.

 Pune la fiert 3 litri de apă sărată şi adaugă în ea şi 750 de grame de fasole albă şi 750 de grame de fasole roșie, dar şi 750 de grame de fasole verde, 2 bucăți de praz, 2 cartofi şi țelină. Lasă totul pe foc timp de o oră şi jumătate. Prepară şi sosul pesto cu 4 căței de usturoi şi frunze de busuioc. Adaugă două roşii decojite şi pune peste şi ulei de măsline pentru a se forma o pastă. După ce e gata pasta, adaugă sosul. Când e gata supa mai pune pese şi brânză răzuită.