Supa, aliatul tău pe timp de iarna

 

Supa, cel mai bun aliat al tău pentru iarna ce vine

supa aliatul tau pe timp de iarna

 Cum iarna se apropie cu pași repezi, ai nevoie de un aliat care să te încălzească şi care să te facă să te simți cât mai bine. Supa este cea mai bună alegere. Și o veste bună. Este foarte bună şi pentru siluetă și vine cu o senzație de sațietate mai îndelungată. Deci, te-ai decis, în această seară în meniu trebuie să se afle supa.

 

Supa tradițională conține în general legume.

 Ori, fibrele conținute de acest legume nu numai că pot limita absorbția grăsimilor și a colesterolului, dar pot mări și senzația de sațietate.

 Deci pentru a limita dorința de a ronțăi la ore nepotrivite și pentru a combate kilogramele în plus, nimic nu se compară cu o farfurie de supă în momentul în care foamea se face resimțită. Și servită pe post de antreu, supa te satură și mai repede. Și chiar dacă supa nu te face să slăbești, aceasta îți permite să limitezi ceea ce mai mănânci la masă.

 

Supa este compusă în principal din apă și legume.

 Un alt interes cu care vine supa, atunci când ai grijă de siluetă, este următorul: supa vine cu un nivel scăzut de calorii în raport cu cantitatea pe care o consumăm.

 Legumele şi apa care compun supa, sunt în general niște alimente care conțin foarte puține calorii. Acestea ocupă un volum mare la tine în farfurie dar și la tine în stomac și se digeră extrem de repede. Deci senzația de sațietate se instalează mai repede și durează și mai mult timp. Faţă de alimentele care conțin foarte multe calorii.

 

Supa aduce un aport de micronutrienţi indispensabil.

 Un alt avantaj deloc de neglijat al supei – vine cu niște micronutrienţi importanți și indispensabili pentru a evita orice deficientă de vitamine şi de minerale atunci când eşti la regim.

 

Ce trebuie să mănânci cu supa pentru o masă foarte echilibrată?

 Trebuie să mănânci supă minim de 2, 3 ori pe săptămână, chiar zilnic. Dar esențial este să variezi plăcerile şi să inovezi cât mai mult pentru a nu te plictisi foarte repede.

 

Supa pe post de antreu.

 Un bol de ciorbă de legume, adică praz, conopidă, napi, morcovi, dovlecei, țelină, ceapă, roșii, broccoli, alături de un fel de mâncare cu feculenţi şi cu proteine. Aici intră peștele, ouăle şi carnea. Încheie masa cu un fruct de sezon sau cu un produs lactat.

 

Supa ca fel de mâncare principal.

 O supă preparată cu legume, cu un feculent, cartofi, linte, mazăre, bulghur sau quinoa, dar și o sursă de proteine. Aici intră șunca sau somonul. Încheie masa cu un fruct de sezon sau cu un produs lactat.

 

Bine de știut.

 Fii cât mai econom atunci când vine vorba despre materiile grase. Pentru ca supa să fie mai groasă, mai densă și mai onctuoasă, poți înlocui smântâna proaspătă cu lapte, cu cremă de soia sau cu amidon de porumb,

 Cel mai bine ar fi să eviți și brânza și să aromatizezi supa cu mirodenii pentru a limita cât mai mult aportul de sare.