Trucuri şi sfaturi pentru cea mai delicioasă supă de legume
Înainte de a te lansa în prepararea unei supe trebuie să știi ceea ce vrei și ceea ce vrei să savurezi. Ciorba sau supa simplă este mai degrabă o supă mai lichidă iar cea preparată în blender este mai densă. Mai există și supele cremă care au o textură mai onctuoasă şi cele care sunt îmbogățite cu un gălbenuș sau cu smântână.
Pentru cea mai bună supă, ai nevoie de cele mai bune legume.
Ideea cum că vechile legume se pot recicla în supă nu este bună deloc. Dacă nu ai niște legume frumoase proaspete, poți miza pe cele congelate.
Ai grijă şi la dozarea ingredientelor pentru supă.
Legumele trebuie să fie acoperite cu apă. Varsă peste ele minimum un litru dar nu mai mult. Mai bine nu adăuga nici prea mulți cartofi, deoarece supa poate deveni mai făinoasă.
Ce aparat trebuie sa folosești la prepararea supei?
Totul depinde de rezultatul pe care vrei să îl obții. Poți alege un blender pentru un rezultat cremos şi onctuos. Pentru un rezultat mai rustic cu mici bucăți de legume, poți miza pe moara de legume. Pentru cantitățile mai mici poți folosi şi un robot de bucatarie.
În ceea ce privește gustul, ai grijă să nu faci o supă fadă.
Folosește cuburi de legume sau alte ingrediente pentru a pune în valoare savoarea supelor tale. Aici mai intră şi sărurile parfumate, piperul exotic sau ierburile proaspete, condimentele de tot felul…
Atunci când vorbim despre textură, pentru a asigura legarea ingredientelor, cel mai bine ar fi să folosești un amidon de porumb sau un piure sub formă de fulgi. Pentru supe mai dense poți adăuga şi niște perle de tapioca, orez, paste sau fulgi de ovăz.
Îmbogățește supa cu crutoane de pâine
Pentru a obține o supă mai îmbogățită, te mai poți folosi de crutoane de pâine sau de felii de legume, de legume deshidratate, turtă dulce, brânză, etc. O lingură de ulei de nuci sau semințe de dovleac… dar dacă vrei un gust dulce poți apela la lapte sau la chantilly.
Folosește ingrediente exotice la supa
Ingredientele exotice, cum ar fi laptele de cocos, lămâiță, curry sunt și ele foarte bune în supă. Legumele mai necunoscute și gusturile dulce și sărat la fel.
Servește supa în boluri
Supele nu se mai servesc în niște farfurii clasice, ci în boluri, verine sau mini-cocotte.
Nu fierbe încă odată supa
Nu uita că supa se poate încălzi dar niciodată fierbe din nou.