Supe ideale pentru sezonul rece

 

6 supe ideale pentru sezonul rece

supe ideale pentru sezonul rece

 Oare care este cel mai bun fel de mâncare pentru perioada rece, o perioadă gri şi tristă? Supa, bineînțeles.

 Toată lumea adoră supa. Cu siguranță că și tu. Un fel de mâncare, reunind foarte multe ingrediente, dar și o mulțime de calități: este delicioasă, ușor de preparat, foarte variată şi te satură foarte repede. În plus, poate fi şi dietetică şi are grijă deci de forma ta.

 Iată deci în acest articol câteva idei de supe care să te încălzească în serile reci de toamnă sau de iarnă.

 

Supa pentru detox: supă de carne sau de legume thai.

 Iată o supă savant parfumată, cu niște citrice, cu puțin ardei iute, cu câteva proteine slabe-pui sau creveți şi plină de cele mai proaspete ierburi – cea mai bună cură detox pe care ai făcut-o până acum, cu siguranță. Nu adăuga însă şi lapte de cocos pentru mai multă consistență.

 

Supa pentru cel mai frumos ten: o supă cremă de morcovi.

 Decât să dai banii pe tot felul de capsule şi creme pentru a avea un ten plin de prospeţime, cel mai bine ar fi să mănânci morcovi. Este dovedit că vin cu un ten roz pentru tine. Se pare că şi pentru fese are un efect la fel de benefic dar te lăsăm să verifici asta singură.

 

Supa pentru a călători: o supă indiană.

 Dacă te-ai săturat de supele clasice, cel mai bine ar fi să mizezi pe o supă mai exotică. Poți miza pe o supă cremă de linte, pusă cel mai bine în valoare de chimion, de curcuma, de ardei iute, de puțin cocos şi de un coriandru proaspăt. Iată că ai ajuns în India fără să ieşi măcar din casă.

 

Supa pentru a-ți încălzi papilele gustative: o supă cu ardei iute.

 Dacă savorile puternice sunt preferatele tale, poți prepara o supă cremă de roșii pus în valoare de un chipotle, un ardei iute foarte trendy sau de habanero pentru cei mai curajoși. Nu îţi va mai fi frig cu siguranță.

 

Supa pentru a te recupera după schi: un gratin de ceapă.

 Poți înlocui fără probleme brânza simplă cu raclette.

 

Supa pentru desert: o supă de mango, de fructul pasiunii şi mentă.

 De o supă exotică cu mango ce zici? Mango este cel care va veni cu o textură minunată, onctuoasă şi cremoasă pentru supa ta. Miam, miam.

Mai ai alte idei de supe?