Salată de Kale cu zucchini

 

Salată de Kale cu zucchini

Salată de Kale cu zucchini Fasolea mung este una dintre leguminoasele care se consumă în cantități mari în bucătăria asiatică. Sunt de 2 feluri – roșie și verde. Germenii de fasole mung conțin o cantitate mare de proteină vegetală(20 %) și o gamă completă de vitamine (A, B1, B3, B6, B12, C, E) și săruri minerale ( Ca, Mg, Fe, Zn, Cu, P, K), fiind ideală pentru bucătăria raw vegană. Consumul săptămânal de fasole mung duce la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare cu până la 20 %. Se pot face tot felul de combinații: de la clătite până la mâncăruri tradiționale. Această salată este nutritivă și sățioasă datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale, proteine, omega 3 și omega 6 (semințele de cânepă).

 

Ingrediente:

 - 5 frunze varză kale

 - 1 zucchini

 - 1 ceapă albă/roșie

 - 3 roșii

 - 2 castraveți

 - 1 lingură ulei de măsline presat la rece

 - Zeamă de lămâie

 - 1 vârf de sare marină

 - 1 vârf de sumac

 

Mod de preparare:

 Ceapa se taie felii subțiri și se presară cu sare marină. Se amestecă bine și se lasă să se stea 2 minute. Se adaugă roșiile, zucchinii, castraveții, varza kale, uleiul, zeama de lămâie și se amestecă ușor, iar la sfârșit se adaugă sumacul. Poftă bună!

Categorie: