Pudra de roșcove în alimentația copiilor

 

Roșcovele sunt ideale în alimentația copiilor mici

Pudra de roșcove în alimentația copiilor Roșcovele sunt fructe pe care puțini dintre noi le cunoaștem și le apreciem, însă calitățile lor și beneficiile pe care le aduc organismului sunt excelente. Roșcovele sunt ideale pentru a fi introduse în alimentația copiilor mici încă de pe la începutul diversificării, mai ales sub formă de pudră, având un gust excelent și calități nutritive excepționale.

 

Scurtă descriere a roșcovelor

 Roșcovele sunt rudă cu fasolea și arată ca niște păstăi verzi înainte de a se usca, iar apoi maro închis după ce se usucă. Roșcovele sunt cunoscute din timpuri străvechi, consemnate fiind chiar și în Biblie, unde se menționează că Sfântul Ioan Botezătorul s-ar fi hrănit cu roșcove în anii săi de pustnicie. La început, păstăile de roșcove au fost folosite ca nutreț pentru animale, dar apoi li s-au descoperit calități excepționale și au fost folosite în mâncare și chiar ca medicament, dar și ca o importantă sursă de zahăr.

 

Ce conțin roșcovele?

 Roșcovele și îndeosebi pudra de roșcove conține foarte mult calciu, fosfor, potasiu, sodiu, mangan și fier, vitamina B6, Vitamina E și zaharuri, dar și puternici antioxidanți. Pudra de roșcove mai conține și acid galic, taninuri și fibre și este bogată în niacină și riboflavină.

 

Când introducem roșcovele în alimentația copilului?

 Este bine să introducem pudra de roșcove în alimentația bebelușului încă de pe la începutul diversificării, de la 8 luni, deoarece nu conține lactoză sau gluten și este bogată în minerale și antioxidanți puternici, reușind să trateze cu succes gripa, anemia, dar și diareea și balonarea. Pudra de roșcove poate fi adăugată în diverse preparate ca substituent al îndulcitorului sau al pudrei de cacao. Puteți prepara de asemenea orez cu pudră de roșcove.