Mic dejun nutritiv pentru copii

 

Un mic dejun nutritiv pentru copii

mic dejun nutritiv pentru copii

 Cea mai importantă masă a zilei este micul dejun. Nutriționiștii nu obosesc să tot repete acest lucru. Dar foarte multe persoane nu dau prea mare importanță acestui lucru. Şi copiii sunt cel mai adesea reticenți. Din aceste motive este important să ai la dispoziție câteva rețete sănătoase şi nutritive pentru a prepara micul dejun pentru ei.

 Micul dejun este cel care furnizează energia necesară pentru a începe cât mai bine o nouă zi şi activitățile zilnice, de aceea este atât de important pentru copii să ia un mic dejun cât mai nutritiv.

 

Rețete pentru micul dejun

 Există o multitudine de rețete pentru această masă a zilei cu meniuri diferite şi variate. Îţi venim în ajutor cu câteva idei.

 Varianta 1. Aceasta conține un pahar de suc de portocale cu miere, un bol de iaurt cu cereale şi 2 felii de pâine prăjită cu dulceață.

 Varianta 2. Un pahar de smoothie cu lapte şi cu banane și un sandviș preparat cu şuncă şi cu brânză.

 Varianta 3. Un iaurt de băut, un ou fiert şi 2 felii de pâine cu brânză, cu dulceaţă sau cu cremă tartinabilă.

 Varianta 4. Un pahar de lapte cu ciocolată, un fruct, două felii de pâine cu brânză sau cu cremă tartinabilă.

 Varianta 5. Un iaurt cu fructe și două pancakes sau clătite cu miere.

 Varianta 6. Aici poți consuma un bol cu orez cu lapte, un pahar de suc de portocale cu miere, 2 felii de pâine cu dulceaţă.

 Varianta 7. Un pahar de lapte de cacao, un ou fiert cu şuncă şi cu brânză, un pahar de suc de portocale cu miere.

 Dacă se mai întâmplă ca micuții să refuze micul dejun, cel mai bine ar fi să le propui o gustare care să conțină banane, pâine, biscuiți nu prea dulci sau batoane de cereale.

 Aceste variante de mic dejun pentru copii sunt nutritive şi complete deoarece conțin proteine, carbohidrați şi vin cu aporturile nutriționale necesare pentru a crește sănătoşi şi pentru a-i desfășura plini de energie activitățile zilnice.

 

Nu uita că un mic dejun ideal trebuie să se compună din:

 - un produs cerealier- pâine cu cereale sau cereale integrale, nu cerealele care sunt rafinate care sunt mult prea dulci şi care nu au fibre.

 - un produs lactat – lapte sau iaurt.

 - puţin zahăr – ciocolată sau dulceaţă.

 - puţină grăsime- unt pe pâinea prăjită de exemplu.