Retete cu branza proaspata de capra

 

5 feluri gurmande de a prepara brânza proaspătă de capră

retete cu branza proaspata de capra

 Temperaturile estivale sunt aici și te poți gândi sa prepari o dată cu ele feluri de mâncare pline de prospețime. Brânza de capra te ajuta în acest sens. In tarte, feluri de mâncare crocante, clafoutis sau rulade, uita de canicula vara și savurează brânza fără moderație.

 

Salate pline de prospețime cu brânză proaspătă de capră.

 Prospețimea sau răcoarea se poate cauta și în farfurie. Te poți lasă deci tentată de o salata islandeza pe baza de lăptucă iceberg, creveți, hering marinat, tartar de somon și biluțe de brânză de capra proaspătă. Preferi produsele mai interesante? Încearcă lintea verde și prepară un fel pentru antreu cu slănină, roșii cherry și brânză proaspătă. Poți încerca să reinventezi celebra salata de pepene - feta – castravete și să înlocuiești brânza feta cu cea din capra. Un sfat: nu uita de ierburile aromatice și de sucul de lămâie pentru a-ți delecta papilele gustative.

 

Folosește brânza proaspătă de capră și în aperitive.

 Pentru ruladele tale cu brânză proaspătă poți sa încerci sa înlocuiești șunca cu un somon fume. Îți poți delecta invitații și cu un crumble de roșii sublimat cu brânză de capră. Poți încerca sa confecționezi și o supa rece de castravete cu menta. Apoi poți încerca și o terina de dovlecei, cu brânză de capră și somon pe post de antreu.

 

Brânză proaspătă de capră în tarte, quiche, clafoutis și compania.

 Ai un aluat pentru tarta în frigider și nu mai știi ce sa faci cu el? Il poți folosi pentru a prepara o tarta cu roșii – ceapa – brânză de capră. Poți încerca sa te delectezi și cu un quiche cu spanac, ton, praz și ciuperci. Nu uita de brânză. Te poți lăsa tentata și de un clafoutis cu legume sau sa confecționezi o tarta tatin de vinete și de roșii. Sau poate ca preferi savoarea îmbătătoare a unor samossas - trigoane cu brânză de capră și măsline.

 

Fă-ți plinul de idei gurmande împreună cu brânză proaspătă de capră.

 Cu brânză de caprăpoți prepara și o musaca delicioasa, lasagna, omleta, cannellonis… Poți încerca sa umpli dovleceii cu brânză, cu ardei și cu ciuperci. Si bineînțeles te poți lasă tentată de următoarea idee: pune brânza proaspătă peste o felie de pâine unsa cu un strop de miere. Brânza poate în plus sa sublimeze orice salata.

 

Brânză proaspătă de capră în mâncăruri dulci – sărate.

 Brânza de capră este delicioasa în felurile de mâncare dulci. Poți realiza o tartă fină cu pepene sau cu caise cu brânză deasupra. Pune peste și miere și iți vei delecta toate papilele gustative. Poți încerca și tartine cu pere sau cu mere. In sorbetiera pentru înghețată este la fel de delicioasa.

Categorie: