Pâine integrală de casă

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă

Pâine integrală de casă Nimic nu poate întrece gustul, textura și aroma pâinii calde și proaspăt coapte. Aceasta este o rețetă de pâine multicereale cu o aromă rustică și un gust unic. Pentru a prepara această pâine se folosesc două tipuri de făină, respectiv făină integrală de grâu și făină de mei, precum și semințe asortate, pentru a intensifica aroma și gustul.

 În plus, semințele care sunt adăugate furnizează minerale importante precum sodiu, potasiu, zinc și fier, vitaminele A și D și vă oferă energie pentru mai multe ore pe parcursul zilei.

 Vă oferim în acest articol o rețetă de pâine de casă care este o sursă bogată de carbohidrați și fibre dietetice. Iată care sunt informațiile nutriționale pentru această rețetă:

Informații nutriționale:

Porție

Calorii

Carbohidrați

Minerale

Proteine

Fibre

1/6

250

10 g

200 mg

109g

25 g

Ingrediente:

 - 2 cană cu făină de grâu integral

 - 1/4 cană cu făină de mei integral

 - 1 lingură cu semințe de in măcinate

 - 1 linguriță de semințe de susan alb

 - 1 linguriță de semințe de floarea-soarelui

 - 1 linguriță de sare

 - 1 lingură de drojdie uscată

 - 1 lingură de zahăr

 - 1/2 linguriță de semințe de in

Cum se prepară?

- Se combină drojdia, zahărul și ¼ cană de apă caldă într-un castron și se amestecă bine.

- Se acoperă cu un capac și se lasă deoparte timp de 10 minute.

- Se combină toate ingredientele rămase împreună cu amestecul de mai sus într-un vas adânc, se amestecă bine și se frământă până devine un aluat lipicios, apoi se adaugă aproximativ 1 ½ cană de apă caldă.

- Se așează aluatul într-o formă de pâine de 200 mm unsă cu puțin ulei.

- Se umezesc degetele și se apăsă ușor aluatul pentru a-l întinde în mod egal.

- Se acoperă aluatul cu un prosop uscat și curat și se păstrează într-un loc cald timp de 30 de minute.

- Apoi se coace pâinea într-un cuptor preîncălzit la 210 ° C (420 ° F) timp de 20 de minute. - Se coboară temperatura la 160 ° C (320 ° F) și se coace timp de încă 10 minute.

- Se lasă deoparte să se răcească.

- Odată ce pâinea se răcește, se desprinde din tavă și se taie felii.