5 rețete de primăvară

 

Primăvara, anotimpul rețetelor proaspete

 Primăvara este anotimpul ideal pentru a începe să ne bucurăm de rețete proaspete și de diverse salate de verdețuri de sezon, care se găsesc acum din abundență în orice piață.

 Primăvara este de asemenea o perioadă potrivită pentru a inova în bucătărie, iar rețetele prezentate în acest articol sunt ideale dacă aveți de exemplu invitați, deoarece sunt mai originale și în același timp delicioase, minunate pentru a vă surprinde musafirii.

 Vă propunem în acest articol 5 rețete diferite și delicioase, deoarece primăvara este momentul ideal pentru a spune adio mâncărurilor grele specifice sezonului rece. Iată care sunt acestea:

1. Flan de orez alb cu maioneză și ton

 Ingrediente pentru 6 persoane

 - ½ kg de orez alb

 - 1 conservă de ton natural de ¼ kg

 - 3 roșii medii

 - 3 ridichi

 - frunze proaspete de salată verde

 - 1 ou fiert tare

 - sare de mare

 - maioneză preparată în casă

 - pătrunjel proaspăt tocat

Rețeta pas cu pas:

 1. Se pune apă la fiert, iar când începe să fiarbă se adaugă orezul și se lasă la foc mic timp de 10 minute, apoi se scurge.

 2. Într-un bol mare de salată se amestecă orezul cu două linguri de maioneză preparată în casă și tonul desfăcut bucățele, lăsând puțin deoparte pentru decorare. Se amestecă bine cu o lingură de lemn ca să se omogenizeze ingredientele.

 3. Într-o formă de flan se amestecă orezul, tonul și maioneza și se lasă la frigider timp de cel puțin o oră.

 4. Când se servește se mai poate adăuga puțină maioneză și se decorează cu frunzele de salată, roșiile tăiate felii, tonul care a rămas, oul fiert, câteva felii de ridichi și pătrunjel proaspăt tocat.

 

2. Salată de sparanghel cu ciuperci champignon și sos

Ingrediente pentru 4 persoane

 - 300 grame de ciuperci champignon

 - 12 bucăți de sparanghel

 - 4 fileuri de anșoa

 - sucul de la o lămâie

 - 60 grame de unt

 - sare de mare

 - piper negru proaspăt măcinat

 - pătrunjel proaspăt tocat

 - câteva fire de leurdă proaspătă

Rețeta pas cu pas:

 1. Se spală sparanghelul și se taie la aceeași dimensiune.

 2. Într-o crăticioară se pune apă cu sare la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă sparanghelul și se lasă la foc mic timp de 15 minute, apoi se strecoară și se lasă deoparte.

 3. Într-un bol se amestecă bine untul cu fileurile de anșoa, sucul de la o lămâie, sare și piper după gust până când se obține un fel de cremă, apoi se încălzește ușor într-o crăticioară.

 4. Odată ce compoziția începe să se topească ușor, se adaugă ciupercile champignon spălate în prealabil cu apă rece și se mai lasă încă 5 minute la foc mic.

 5. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat și leurdă proaspătă.

 

3. Anghinare în vinegretă

 Ingrediente pentru 4 persoane:

 - 12 bucăți medii de anghinare

 - 3 linguri de oțet balsamic

 - 9 linguri de ulei extravirgin de măsline

 - 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat fin

 - ½ lămâie

 - sucul de la o jumătate de lămâie

 - ceapă verde tăiată fin

 - sare de mare

Rețeta pas cu pas:

 1. Anghinarea se curăță de tulpini și de frunzele tari din exterior, apoi se taie jumătăți, se freacă ușor cu sucul de la o jumătate de lămâie și se lasă în apă rece.

 2. Într-o crăticioară se pune la fiert apă cu sare, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă anghinarea.

 3. Când începe să fiarbă se lasă la foc mic și se acoperă cu un capac. Se lasă la fiert până când anghinarea devine moale, aproximativ 25 minute, apoi se strecoară.

 4. Într-un bol se prepară o vinegretă, amestecând bine prima dată oțetul cu sarea și adăugând apoi uleiul. Se amestecă bine, apoi cu o lingură se asezonează anghinarea cu această vinegretă.

 5. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat și cu ceapă verde tăiată fin.

 

4. Ouă umplute cu spanac

 Ingrediente pentru 4 persoane:

 - 4 ouă mari
 - 80 grame de piure de spanac (preparat în casă sau congelat)
 - 1 lingură de semințe de pin
 - 1 lingură de stafide
 - 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
 - 4 foi de salată verde
 - sare și piper după gust

 Rețeta pas cu pas:

 1. Mai întâi se pun la înmuiat stafidele timp de 30 minute într-un bol cu apă caldă, apoi se strecoară și se taie mai mărunt.

 2.  Se taie fin semințele de pin, lăsând câteva întregi pentru decorat.

 3. Se fierb ouăle tari timp de 10 minute, apoi se lasă la răcit și se curăță de coajă.

 4. Se taie o bucățică din baza oului pentru a avea stabilitate și un capac din partea de deasupra. Se scot ușor gălbenușurile.

 5. Într-un bol se amestecă bine gălbenușurile cu piureul de spanac și uleiul de măsline până când se obține o pastă omogenă, apoi se adaugă sare și piper după gust, semințele de pin și stafidele și se amestecă din nou.

 6.  Ouăle se umplu cu această pastă, se servesc pe frunze de salată verde și se decorează cu câteva semințe de pin.

 

5. Mini-șarlote cu sparanghel

 Ingrediente pentru 4 persoane:

 - 1,2 kg de sparanghel verde
 - 15 cl de cremă de lapte
 - 3 foi de gelatină
 - leurdă proaspătă tocată fin
 - sare și piper după gust

 Rețeta pas cu pas:

 1. Mai întâi se pun la înmuiat foile de gelatină într-un bol cu apă rece, apoi se curăță sparanghelul de părțile mai tari.
 2. Se taie vârfurile de la sparanghel la aceeași lungime și se fierb la foc mic timp de 8 minute, până când se înmoaie. Apoi se lasă la scurs pe o hârtie de bucătărie și se lasă la răcit.
 3. Se acoperă cu o folie transparentă câteva forme individuale de șarlotă și se adaugă vârfurile de sparanghel, apoi se lasă la frigider.
 4. Se taie bucăți sparanghelul rămas și se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute, apoi se scurge și se amestecă cu puțină apă în care au fiert. Se amestecă bine până când se obține un piure omogen.
 5. Foile de gelatină se scurg bine de apă și se adaugă la piureul de sparanghel cald și se amestecă bine până când gelatina se topește.
 6. Se adaugă crema de lapte și se omogenizează bine, apoi se lasă deoparte la răcit și se condimentează după gust.
 7. Crema se varsă în formele de șarlotă pregătite anterior și se lasă la frigider timp de trei ore, apoi se servesc cu leurdă proaspătă tocată fin.

Categorie: