Spaghete cremoase cu sos de legume

 

Spaghete cremoase cu sos de legume

Spaghete cremoase cu sos de legume Această rețetă de spaghete cremoase se prepară rapid (aproximativ o jumătate de oră) și are la bază ingrediente sănătoase și ușor de găsit. Aceste paste pot fi servite atât la prânz, cât și la cină, sunt sățioase și au o textură cremoasă. Sunt o opțiune excelentă pentru persoanele vegetariene, dar și pentru cei care postesc sau doresc să mănânce mai sănătos. Iată cum se prepară spaghetele cu sos de legume:

Spaghete cremoase cu sos de ardei și ceapă

Ingrediente:

 - 200 grame de spaghete integrale

 - 2 linguri de ulei de măsline

 - oregano uscat după gust

 - 1/2 ceapă albă

 - 3 frunze de dafin

 - 5 fire de pătrunjel proaspăt (sau busuioc proaspăt)

 - 3 ardei roșii grași

 - sare de mare după gust

 - brânză parmezan după gust

Preparare:

 1. Fierbeți spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, cu puțină sare de mare și cele trei frunze de dafin până când sunt al dente. Strecurați-le, clătiți-le cu apă rece pentru a opri procesul de gătire și lăsați-le deoparte.

 2. Spălați și curățați ardeii grași de semințe, apoi tăiați-i în feliuțe subțiri (tip julien).

 3. Tăiați fin ceapa și firele de pătrunjel (sau de busuioc) proaspăt.

 4. Într-o tigaie, căliți ceapa în uleiul de măsline preîncălzit.

 5. Când ceapa a devenit translucidă, adăugați ardeii grași și căliți-i timp de 7 minute.

 6. Luați de pe foc și lăsați amestecul să se răcească. Apoi, cu ajutorul unui blender de mână procesați acest amestec câteva secunde până când obțineți un sos omogen.

 7. Asezonați acest sos cu pătrunjel și oregano și lăsați-l la foc mediu câteva minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.

 8. În aceeași tigaie, adăugați pastele scurse și amestecați bine.

 9. Luați de pe foc și radeți puțin parmezan deasupra și decorați cu câteva frunze de pătrunjel sau de dafin. De asemenea, puteți servi lângă paste câteva măsline de bună calitate.

Recomandări:

 - Opțional, puteți adăuga la servire câteva bucățele de ardei roșu crud, pentru un plus de textură, culoare și aromă.

 - De asemenea, puteți alege orice tip de paste care vă place, nu neapărat spaghete. Se recomandă pastele integrale organice de grâu deoarece sunt mai sănătoase, însă puteți alege și paste albe (dacă aveți la îndemână) sau paste fără gluten dacă aveți intoleranță la acesta.

 - Chiar dacă această rețetă de paste nu conține smântână în sos, puteți adăuga puțină pentru o textură mai cremoasă (dacă nu aveți bineînțeles, intoleranță la lactoză). Cel mai indicat este să folosiți produse organice, deoarece sunt o alegere mai sănătoasă.

 - Acest sos poate fi preparat și cu busuioc proaspăt, dacă găsiți, care va oferi pastelor o aromă mai intensă.

Categorie: