Cum poţi prepara cele mai delicioase reţete cu dovleac?

 

Reţete cu dovleac

Cum poţi prepara cele mai delicioase reţete cu dovleac?Toamna dovleacul este cel care invadează pieţele şi care ne permit să realizăm cele mai clasice dar şi cele mai creative reţete.

 

Supe şi supe cremă cu dovleac.

 Culoarea portocalie a dovleacului şi savoarea sa dulce permit realizarea unor supe care să îţi încălzească serile reci de toamnă şi să îţi trezească toate papilele gustative. Preparat sub formă de supă cremă şi îmbogăţit cu puţină tapioca, dovleacul te va seduce prin simplitatea sa. Dacă vrei puţină îndrăzneală la tine în bucătărie, poţi încerca dovleacul în combinaţie cu savoarea castanei. Sau cu cea acidulată a perelor. Poţi prepara dovleacul cu nucşoară sau cu turtă dulce. Supele cremă de dovleac sunt cele mai delicioase şi alături de brânză.

 

Prăjituri, crumble și tarte sărate cu dovleac.

 Dovleacul este capabil să fie în prim plan în tot felul de tarte, prăjituri sau crumble. Este delicios şi în nişte tarte sărate. Îl poţi prepara în tartă cu cremă, cu brânză răzuită, cu slănină sau cu fructe uscate sau chiar şi cu castane. Îl poţi degusta şi sub forma unei tarte quiche, cake sau crumble, cu brânză, cu bacon sau cu ciuperci.

 

Dovleacul în feluri de mâncare gratinate şi tocăniţe.

 Dovleacul zdrobit și preparat ca şi un piure alături de brânză la cuptor este excelent pentru a sta la baza unor feluri de mâncare cu carne pe post de garnitură. Este delicios dacă îl mai îmbogățești cu carne tocată, cu un confit de pui sau dacă prepari o tocăniţă cu muştar.

 

Deserturi uimitoare cu dovleac.

 Dovleacul este ideal și pentru deserturi. Îl poţi folosi pentru o tartă cu mere, alături de stafide, de scorţişoară, nucşoară şi coajă de lămâie, dar şi de nucile pecan pentru cele mai delicioase deserturi. Îl poţi folosi şi pentru un flan dulce cu dovleac şi cu vanilie.

 

Alte idei de rețete cu dovleac:

 - un gratin de dovlac cu parmezan.

 - dulceaţă de dovleac şi vanilie pentru cele mai delicioase tartine şi deserturi.

 - crochete de dovleac. O alternativă excelentă pentru cele de cartofi. Ideale de servit alături de o carne albă sau de carnea de pasăre rotisată.

 - de un risotto cu dovleac şi cu praz ce zici? Un concentrat de savori ideal alături de carne de pasăre sau de peşte.

 - un souffle de dovleac cu ierburi proaspete este ideal pentru cine are grijă de siluetă. De degustat fără moderaţie alături de o salată de ierburi proaspete.

Care este reţeta ta preferată cu dovleac?

Categorie: