10 reţete de vinegrete originale

 

10 reţete originale

10 retete de vinegrete originale

 Te-ai săturat de vinegretele care sunt mult prea clasice sau mult prea simple? Ce ar fi să încerci să variezi plăcerile? Îţi venim în ajutor cu zece propuneri care îţi vor sublima toate salatele.

 

Vinegretă - versiune japoneză

 Este ideală pentru a pune în valoare o salată vegetariană. Amestecă o lingură de ulei de susan cu o lingură de sos de soia, o lingură de oţet de vin şi cu două linguri de suc de yuzu.

 

 Vinegretă - versiune pasiune

 Pentru a surprinde pe toată lumea cu un amestec de gusturi dulci şi sărate, ai nevoie de: 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oţet de zmeură, seminţele de la fructul pasiunii şi de la o rodie. Amestecă totul. Adaugă sare şi piper.

 

Vinegretă - versiune orientală.

 Pentru a sublima un tabouleh ai nevoie de: 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de suc de lămâie, o lingură de melasă de rodii şi de un strop de zaatar care este un amestec de cimbru şi condimente.

 

Vinegretă - versiune lămâie

  Este o vinegretă care se poate folosi pentru creveţi. Ai nevoie de 10 cl de suc de lămâie şi de 10 cl de sos de soia. Adaugă şi 20 de grame de ghimbir răzuit şi 2 căţei de usturoi mărunţit.

 

Vinegretă - versiune caliente

 Curăţă de seminţe un ardei roşu şi un ardei verde apoi taie ardeii în rondele fine. Amestecă totul cu cinci linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de oţet de Xeres. Adaugă un căţel de usturoi mărunţit şi pune sare. Lasă la marinat totul timp de două ore înainte de a servi.

 

Vinegretă - versiune floare de portocal

 Pentru a transforma o salată de roşii amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu sucul de la o jumătate de lămâie. Mai adaugă şi o lingură de flori de portocal. Presară totul cu floare de sare.

 

Vinegretă - versiune Cesar

 Pentru a veni cu mai mult relief pentru crutoane şi pentru un pui rece amestecă gălbenuşul de la un ou fiert cu o linguriţă de muştar, cu o lingură de sos Worcestershire, sucul de la o jumătate de lămâie, 1 dl de ulei de măsline, 3 fileuri de anşoa şi 2 căţei de usturoi. Pune puţină apă rece dacă amestecul este prea gros.

 

Vinegretă - versiune dulce–sărată

 Pentru a te simţi ca şi în Tahiti, amestecă o lingură de miere, cu 2 linguri de muştar, 4 linguri de suc de mango, 3 linguri de oţet de cidru, puţin ardei iute pudră şi floare de sare.

 

Vinegretă - versiune muguri de pin

 Pentru cea mai crocantă vinegretă amestecă sucul de la o lămâie cu 10 cl ulei de măsline, 40 de grame de muguri de pin traşi la tigaie şi mărunţiţi. Pune sare şi piper.

 

Vinegretă - versiune cu ierburi

 O vinegretă care merge de minune cu o salată de cartofi. Taie câteva tibulete bucăţele, puţin pătrunjel şi tarhon. Amestecă totul cu 3 linguri de ulei de măsline şi cu o lingură de oţet de cidru. Adaugă un strop de muştar.

Care va fi preferata ta?