Reţete delicioase cu somon

 

Cele mai delicioase şi originale reţete cu somon

retete delicioase cu somon

 Somonul vine cu o mulţime de beneficii pentru sănătate. Fie că este pregătit la tigaie, la cuptor sau în papiote, fumé sau poşat, este cel care poate diminua riscurile apariţie unor boli cardio-vasculare şi anumitor tipuri de cancer. Iată cum poţi adăuga şi tu în meniu acest peşte savuros.

 

Somon cu unt şi cu lime

 Coriandru, lămâia verde şi ghimbirul dau untului cu care prepari rețeta un caracter foarte oriental. Servește somonul pe un pat de ardei şi vei obţine cel mai delicios fel de mâncare.

 

Tartar de somon şi mango

 O reţetă delicioasă şi extrem de colorată. Este foarte uşor de preparat şi vine cu un gust dulce şi delicat care ne duce cu gândul la perioada estivală.

 

Un sandviş cu somon şi cu maioneză şi Wassabi

 Dacă te-ai săturat cumva de clasicele sandvișuri poți încerca o reţetă de sandviş inspirată de sushi. Un sandviș cu somon ceapă verde şi seminţe de in prăjite va fi foarte bine pus în valoare de maioneza amestecată cu oţet de orez, cu ghimbir, cu wassabi pudră şi mirin. Mai adaugă castraveţi şi cresson.

 

Galette cu somon fumé

 Pus cel mai bine în valoare de ceapă, preparat ca şi o galetă crocantă, garnisit cu smântână şi cu bucăţi de somon, cartoful clasic se metamorfozează în cel mai rafinat antreu.

 

Somon poşat cu sos de castravete şi mărar

 Un somon foarte uşor de preparat, foarte rafinat şi sublimat de sosul cu castravete şi mărar. Preparat într-o supă de pui este foarte savuros parfumat cu mărar.

 

Rilette de somon

 Rilettele de somon pot fi foarte bine puse în valoare de un sos Tabasco iar această pastă cremoasă este ideală de servit pe post de garnitură pentru un sandviş suculent sau pe post de antreu.

 

Pizza cu somon şi iaurt

 Somonul este o garnitură pentru pizza foarte originală. Iaurtul şi mărarul vin cu mai multă consistenţă cremoasă care se adaptează cel mai bine peştelui faţă de clasica garnitură cu brânză.

 

Somon glasat cu portocale, fenicul şi măsline

 Feniculul, o legumă dulce, ca o ceapă cu gust de anason este cea mai bună sursă de potasiu şi de fibre. În plus, conţine şi Vitamina C şi vine cu un nivel foarte scăzut de calorii. Un glasaj cu portocală vine cu un gust foarte interesant pentru somon care va fi şi el foarte bine pus în valoare de măsline. Un fel de mâncare mai mult decât delicios.

Categorie: