Ce poţi face cu menta în bucătărie

 

Cum poți folosi menta în bucătăria ta

ce poti face cu menta in bucatarie

 Ai mentă prin bucătărie, te tentează dar nu știi ce să faci cu ea în bucătărie? Îţi venim în ajutor în acest articol cu patru propuneri de articole – ceai cu mentă, grătar cu carne de miel marinat cu mentă, sos pesto de mentă și de migdale, dar şi risotto cu mazăre şi cu mentă.

 

Ceaiul cu mentă

 Un preparat ideal pentru a te răcori vara. Varsă un pahar cu apă fierbinte peste ceai verde neparfumat-1 linguriţă. Peste un minut înlătură apa pentru a scăpa de gustul amar al ceaiului verde. Spală apoi un buchet de mentă proaspătă. Pune într-un ceainic frunze de mentă, ceai verde şi 10 bucăţi de zahăr. Varsă peste apă fierbinte şi lasă la infuzat totul timp de 3, 4 minute.

 

Cu carne de miel la grătar

 Combinaţia de carne de miel şi de mentă este una foarte reușită şi plăcută. Pentru a obţine un delicios preparat la grătar este de ajuns dacă presari peste carnea de miel menta uscată transformată în pudră. O altă soluţie la îndemână- poţi pune la marinat cotletul de miel în următorul amestec- suc de lămâie, 5 frunze de mentă mărunțite, 4 linguri de ulei de măsline, un căţel de usturoi şi o ceapă mică mărunţită dar şi sare şi piper.

 

Într-un sos pesto

 Pentru a schimba puţin tradiționalul sos pesto realizat cu frunze de busuioc, te poţi folosi fără probleme de frunzele de mentă. Dacă preferi o versiune mai dulce a acestui sos poţi pune într-un mojar 15 frunze de mentă, 50 de grame de pudră de migdale, peste care să adaugi treptat si 3 linguri de ulei de măsline. Acest sos pesto cu mentă este ideal pentru un crumble sau peste o salată de fructe.

 

Cu mazăre

 Mazărea si menta sunt o combinaţie clasică deja. Un cuplu gurmand şi lejer dar mai ales ultra fresh. Deci trebuie să profiţi din plin de această combinaţie delicioasă. Poţi prepara fără probleme un risotto cu mazăre din 300 de grame de orez şi 300 grame de mazăre. 

 Trage mazărea la tigaie cu puţin unt, amestec- mazărea cu orezul şi pune deasupra frunze de mentă.

 Poți fi însă şi mai îndrăzneaţă şi să prepari o îngheţată cu mazăre şi cu mentă. Amestecul de mentă şi de mazăre va accentua foarte bine efectul de prospeţime. Trebuie doar să fierbi mazărea şi să o transformi în piure. Pune laptele la fiert şi infuzează-l apoi cu mentă. Pune din nou pe foc laptele şi scoate apoi frunzele de mentă din el. amestecă 3 ouă cu zahăr şi varsă totul peste lapte. 

 Adaugă şi piureul de mazăre.

 

Menta se înţelege foarte bine cu fructele

 O tartă cu căpşuni şi cu mentă este delicioasă. Este de ajuns dacă pui câteva frunze în laptele cu care prepari crema. Un amestec uimitor de mentă şi căpşuni pe care îl poţi folosi şi la verine, la carpaccio sau la şarlote.

 Primavara este aici, deci te poţi delecta cu un mojito, cu un rom, cu un suc de lămâie verde, cu un ceai, cu o limonada, toate cu frunze de mentă prin ele.

Categorie: