Cum poţi prepara porumbul indian?

 

Porumbul indian - rețete

cum poti prepara porumbul indian

 Sub formă de semințe, porumbul indian este rege pentru plăcinta chinezească. Se poate folosi însă şi pentru chili, supe şi mămăligă. Vara se pot degusta boabele sale direct.

 Porumbul este o cereală care se mănâncă însă ca şi o legumă. Este bogat în vitamina B şi te ajută să scapi de oboseală. Te ajută şi să menţii sănătoase vesele sanguine, vine cu mai multă energie pentru corp dar şi protejează contra radicalilor liberi.

 Porumbul este şi o bună sursă de fosfor, de magneziu, de fier şi de alţi nutrienţi buni. O gură de sănătate la fiecare îmbucătură.

 Fie că este galben sau multicolor, porumbul indian face bucuria tuturor în luna august. Felurile de mâncare pe baza sa sunt un excelent pretext pentru a se aduna în jurul mesei.

 - Poţi prepara porumbul indian pe grătar cu o asezonare specială- poţi chiar încerca câte una pentru fiecare bucată – sare de mare şi piper, chili, ierburi proaspete, sos sriracha, pesto, curry coconut, etc.

 - Pentru a prepara porumbul indian în stil thai, după ce l-ai fiert, poţi adăuga peste el un sos hoisin, puţin ulei de susan, miere, sos de soia, suc de lime şi sambal oelek. Trage totul la tigaie.

 - Poţi prepara altfel porumbul tău indian, sublimându-i gustul cu o maioneză cu ardei chipotle, ardei Jalapeno uscaţi şi afumaţi, cu lime şi cu coriandru. Acoperă apoi totul cu brânză.

 - Mai poţi rula o felie de şuncă în jurul porumbului. Apoi îl poţi pune într-o folie de aluminiu şi să îl pui la grătar.

 - Porumbul indian mai vine cu o mulțime de idei pentru asezonare – unt clasic, unt condimentat puternic, unt cu ierburi fine, unt cu usturoi, etc.

 - Fiesta. Decât să propui un porumb indian întreg, cel mai bine ar fi să îl tai bucatele. Este mult mai ușor de servit apoi. Este ideal pentru a-l prezenta şi în cupcakes.

 - Porumbul indian te va delecta şi într-o salată rece alături de ceapă roşie, felii de pepene galben şi mini cuburi de castravete.

Categorie: