Cum poţi prepara altfel feniculul

 

Rețete cu fenicul

cum poti prepara altfel feniculul

 Crud sau fiert, feniculul se mănâncă în întregime! Are un gust pronunțat, ca de anason şi vine cu un gust particular pentru toate felurile de mâncare.

 Feniculul este şi o legumă polivalentă care începe să îşi recâştige locul de cinste la noi în farfurii. Putem remarca că apar din ce în ce mai multe reţete care conţin fenicul. Şi totuşi, feniculul este o legumă mai veche care ne duce cu gândul la morcovi sau la pătrunjel. Este bogat în potasiu şi în vitamina C şi îl consumăm mai ales pentru gustul său special care poate pune în valoare orice fel de mâncare. Se poate consuma în salate sau preparat pe vapori, tras la tigaie, pe grătar sau la cuptor. Fiert se combină cel mai adesea cu peştele, în timp ce crud, merge de minune cu citricele.

 

Câteva idei de reţete foarte facile pentru a prepara altfel feniculul

 Te tentează să adaugi această legumă la tine în meniu?

 Să vedem dacă te vom convinge:

 - Prepară un fel de tocăniţă cu fenicul, cu cartofi dulci, cu usturoi, cu coajă de portocală, cu ceapă şi cu pastă de roşii. Adaugă peste şi un file de peşte şi dă totul la cuptor. Un file de somon cu fenicul şi cu roşii este la fel de delicios.

 - Iată o propunere pentru un fel de mâncare extrem de lejer- rucola, fenicul, felii de piersică şi creveţi la grătar.

 - De o tartă tatin cu ceapă roşie şi cu fenicul caramelizat ce zici?

 - Iată un fel de supă care îi va seduce pe toţi şi este ideală mai ales când timpul începe să se răcească. Este vorba despre o supă cu praz, cu fenicul, cu mere, cu nuci şi cu curcuma.

 - Feniculul se poate folosi şi pentru a veni cu un gust mai bun pentru felurile tale de mâncare gratinate. Alături de paste şi de cârnaţi este delicios.

 - Pentru un fel de mâncare care numai obişnuit nu este trebuie să amesteci doar smochine, caise şi fenicul.

 - Poţi încerca nişte bucăţi de fenicul pane servite cu o maioneză.

 - Scoicile fierte într-o supă de legume sublimat de fenicul sunt excelente.

 - Ce poate fi nai delicios decât un suc detox? Ai nevoie doar de mere, de ghimbir, de lime, de morcovi şi de fenicul, bineînţeles.

 - Încearcă să prepari şi nişte paste foarte simple dar cu un gust minunat. Ai nevoie doar de o varză kale, de lămâie şi de fenicul.

 - Feniculul arată foarte bine tăiat felii alături de o vinegretă de ulei şi mandarină.

 - Te poţi folosi de fenicul şi pentru a garnisi burgerii tăi. Poţi încerca cu o carne de miel.

 - Salata de fenicul, de roşii şi de castraveţi este o salată foarte fresh de crudităţi. Alături de un grătar, mai ales de frigărui de miel este excelentă.

 - Feniculul gratinat cu brânză gruyere şi cu parmezan este un deliciu delicat şi parfumat şi este ideal pentru a însoţi peştele dar şi carnea.

Categorie: