3 feluri în care poţi găti ouăle

 

Te-ai plictisit de ouăle prăjite sau de omletă?

3 feluri in care poti gati ouale

 Ouăle sunt fără îndoială nişte alimente bogate în proteine pe care ar trebui să le consumăm mai mult pentru ca organismul să fie cât mai bine hrănit. Dacă iubeşti şi tu ouăle dar dacă te-ai plictisit deja de ouăle prăjite sau în omletă, nu dispera. Ouăle se pot consuma şi altfel.

 Pe lângă faptul că sunt foarte nutritive, ouăle se pot consuma la infinit, trebuie să dai doar dovadă de creativitate. Îţi spunem cum.

 

Într-un burger

 Imaginează-ţi galbenul cremos al oului care se află deasupra burgerului tău. Se va potrivi de minune cu toate ingredientele pe care le-ai folosit aici. Dacă eşti în căutarea unui nou fel de a consuma ouăle, cele puse peste burger reprezintă cea mai bună modalitate.

 Prepară un hamburger ca de obicei, adaugă salată, roşii, ceapă mărunţită şi pune peste tot un ou prăjit. Poţi folosi oul şi în ingredientele unui burger. Pentru mai mult amuzament poţi folosi şi un hamburger de avocado, de brânză şi cu un sos pentru cocktail.

 

În pizza

 Cu siguranţă că unii dintre voi au consumat deja pizza cu ouă. Cei care nu au încercat încă, ar fi cazul. Dar trebuie să ţineţi cont de faptul că ouăle nu merg cu toate tipurile de pizza. Poţi adăuga ouă în pizza preparată cu brânză sau o pizza albă cu piept de pui şi cu rucola.

 Poţi aşeza oul în mijlocul pizzei sau dacă mai primeşti nişte invitaţi gurmanzi pune un ou fiert pe fiecare felie de pizza.

 

Cu bacon

 Dacă ai obiceiul să consumi ouă la micul dejun poţi încerca să schimbi reţeta. Unge o formă pentru muffins cu unt, pune şuncă în jurul ei şi oul la interior. Mai poţi adăuga şi brânză şi legume la alegere. Ardeiul roşu, ceapa, ciupercile sau roşiile sunt cele mai potrivite.

Categorie: