Cum te poți delecta cu somonul în bucătărie?

 

Prepară cel mai delicios somon

cum te poti delecta cu somonul in bucatarie

 Somonul este cel mai de preț aliat al tău, cel care te ajută să realizezi o mare varietate de feluri de mâncare savuroase, atât calde cât și reci. Dar atât dulci cât și sărate. și ce este și mai minunat, este faptul că peștele se poate prepara extrem de repede.

 Îți venim deci în ajutor în acest articol cu câteva idei pentru a prepara cel mai delicios somon. Pune deci imaginația ta culinară la muncă și lasă-te inspirat de aceste idei.

 Fă un preparat 2, 3 sau 4 în 1. Adică prepară în același loc paste cu somon, cu legume, cu mirodenii și ierburi de tot felul.

 

Iată o idee excelentă de a prepara somonul

 - Poți pune somon în supele pe care le prepari sau în cremele de legume. O modalitate ideală de a consuma și altceva decât veșnicul pui.

 - Poți încerca să prepari și o salată de somon fume, cu felii de mango și cu avocado, cu suc de lime, coriandru, dar și semințe de susan. O prospețime garantată cu alte cuvinte.

 

Poate nu te gândești mereu la asta, dar somonul se poate prepara și pe niște frigărui

 - Poți pune la marinat felii de somon, frigăruile tale vor fi și mai savuroase. Pune apoi frigăruile la cuptor și te vei putea delecta cu cel mai savuros preparat.

 - Ce zici de un delicios tartar cu somon și cu căpșuni? Nu îți vine să crezi că este un deliciu?

 - Dacă vei înconjura un pave de somon cu prosciutto te vei asigura că peștele tău se va bucura de cea mai intensă savoare.

 

Ai niște invitați care rămân și la cină?

 - Poți face foarte repede niște gustări cu somon fume și cu puțină brânză, dar și cu smântână asezonată. Toate puse în aluat.

 - Un blanquette de somon este cea mai bună idee preparat în niște vase mici și drăguțe individuale. O idee genială cu adevărat.

 

Ești super grăbită?

 - Prepară în acest caz la cuptor o bucată de somon unsă cu miere și cu ulei de măsline, lângă care să pui și cimbru și usturoi. Hop la cuptor și după 25 de minute este gata.

 - Somonul gravlax, adică somonul marinat din nord se poate consuma foarte bine atât pe niște biscuiți cât și în felii mici în cele mai delicioase salate. Acest tip de somon este ideal pentru a se prepara cu el sandvișuri dar și cele mai delicioase aperitive.

 Tu cum savurezi somonul?