Carnea de pasăre și produsele lactate

 

Carnea de pasăre și produsele lactate – un duo câștigător

carnea de pasare si produsele lactate

 Carne de pasăre moale, fragedă și sosuri onctuoase care se topesc în gură… savori pline de caracter… produsele lactate sunt cea mai bună idee pentru bucătăria ta.

 

Produse lactate pentru cea mai moale și fragedă carne.

 La fel ca și friptura de porc în lapte la cuptor, și carnea de pasăre poate să fie aurită cu unt și preparată apoi în laptele aromatizat cu sare și piper, cu usturoi, ierburi proaspete, coajă de lămâie, etc. Vei obține un sos care va învălui în mod voluptos frageda carne.

 

Un alt produs cu puteri magice este brânza petit suisse.

 Se poate folosi în umpluturi alături de usturoi, ceapă, ierburi, sare și piper și chiar de felii mici de caltaboș alb. Dar se mai poate pur și simplu adăuga la o umplutură tradițională. Carnea va fi cea mai moale și cea mai parfumată.

 

Iaurturile și produsele fermentate compun cele mai delicioase marinate.

 Ideale pentru fileurile sau frigăruile la grătar. Vin cu o aciditate lejeră care va face carnea să devină cea mai fragedă. Vin și cu un plus de savoare. Ingrediente în plus pentru gust – miere, muștar, ceapă, usturoi, rondele de morcovi, coajă de lămâie, ierburi proaspete sau uscate sau condimente pudră… câteva ore în aceste amestecuri și gata.

 

Produsele lactate pentru cele mai onctuoase sosuri.

 Pe lângă minunatul sos pentru puiul preparat în lapte te mai poți gândi să încerci și sosurile calde cu smântână proaspătă. Te poți gândi și la clasicul pui cu muștar și smântână dar și la mai clasicul sote de pui cu deliciosul curry.

 

Sosurile cu unt sunt la fel de delicioase.

 Sunt ideale alături de pieptul de pui. Poți încerca un sos muselină, un derivat de la cel olandez la care mai poți folosi și frișcă pentru mai multă lejeritate.

 

Pentru sosurile reci cea mai bună este brânza.

 Este lejeră și se poate parfuma cu usturoi, cu eșalotă, cu suc de lămâie sau tot felul de ierburi. Paprika și curry sunt și ele potrivite.

 

Produsele lactate pentru mai mult gust.

 Unt, lapte, smântână, produse lactate proaspete… folosite calde sau reci toate vin cu mai mult gust pentru carnea de pasăre. Dar cea mai potrivită este brânza bineînțeles.

 Ne gândim la faimosul cordon bleu cu cel mai fin escalop de curcan și garnisit cu brânză și cu jambon.Brânza la preparate se topește ușor la interior. O veritabilă încântare pentru papile cu alte cuvinte.

Categorie: