Introdu și tu varza kale la tine în alimentație

 

Varza kale, preferata multor oameni.

introdu si tu varza kale la tine in alimentatie

 Dacă urmărești puțin tendințele în alimentație, fie că te uiți la niște emisiuni specializate, fie că citești bloguri, cu siguranță ca ai auzit pana acum vorbindu-se despre varza creata sau varza kale. Această legumă a devenit preferata multor oameni, dar și a multor celebrități în ultimul timp. Tu nu te-ai lăsat încă sedusă de această legume verde? Iată câteva motive care te vor convinge sa incluzi și tu varza kale la tine în meniu.

 

Calități nutriționale interesante.

 Varza creată, la fel ca și alte tipuri de varză, face parte din familia cruciferelor care conține și legumele precum broccoli sau conopida.

 La fel ca și verișoarele sale, varza kale este bogată în compuși care au niște proprietăți extrem de interesante mai ales în lupta împotriva cancerului. In momentul în care consumi varza, diferiți compuși sunt eliberați. Glucosinolatii intră în contact cu o enzimă și sunt transformați din nou în molecule. Acestea din urma au o activitate anti-cancer.

 Varza creată are beneficii pentru sănătate dar trebuie să știi cum să o incluzi la tine în alimentație pentru a putea profita din plin de toți nutrienții săi. Este o leguma extrem de polivalentă.

 

Varza kale în salate

 Crudă, varza kale se poate consuma în salate. Stropește frunzele de varza kale cu suc de lămâie și cu puțin ulei de măsline.

 

Suc smoothie cu varza kale

 Poți folosi și frunzele de kale pentru a prepara un suc smoothie care constituie o gustare extrem de interesantă.

 

Chipsuri din frunzele de varza kale

 Poți face chiar chipsuri din frunzele de varza rupte în bucatele mici. Adaugă-le prima dată într-un bol cu ulei de măsline și amestecă. Pune-le apoi într-o tava tip de 15 minute pană când frunzele devin crocante. Adaugă sare și condimente la alegere și te vei bucura de niște chipusri delicioase.

 

Poți folosi varza și pentru a prepara un sos pesto.

 In supe sau ciorbe, varza poate înlocui multe legume. Poate înlocui și spanacul în multe rețete. Nu ezita deci sa o integrezi în rețele tale preferate.

 

Varza kale se poate prepara și pe vapori

 Varza kale se poate prepara și pe vapori, o poți sota în wok, alături de cartofi sau de brânză. Varza kale se poate prepara la fel ca și celelalte tipuri de varza. O poți prepara și cu ulei de cocos și sa adaugi și mirodenii și ierburi aromatice, dar si alte legume verzi. O poți adăuga și în cele mai delicioase supe.

 

Alte idei cu varza kale:

 - o salata cu varza kale, cu susan și cu portocale.

 - o salata cu varza kale si quinoa.

 - salata cu roșii, mozzarella și kale.

 - poți face chiar clătite cu frunze de kale.

Categorie: