Umpluturi pentru preparate festive

 

Umpluturi parfumate pentru preparate festive

umpluturi pentru preparate festive

 Cocoș, curcan, bibilică sau rață… iată care sunt păsările care se invită la tine pe masă de sărbători. Și nu numai. Dar pentru ocaziile speciale sunt cele care te vor învălui cu cele mai frumoase arome. Umplutura, parfumată și savuroasă este cea care trebuie să devină micul tău atu, pentru toate rețetele tale de la cele mai tradiționale la cele mai originale.

 Deci păsările precum curcanul, rața, cocoșul sau bibilica sunt cele care se îmbracă în această perioadă în straie de sărbătoare și care se potrivesc de minune cu fructele, foie gras-ul sau cu delicioasele castane. Și umplută, carnea de pasăre devine mult mai rafinată, mai gurmandă și mai parfumată, dar și mai fragedă și mai parfumată.

 Umplutura, un amestec de ingrediente crude și fierte este cea care poate garnisi nu numai carnea de pasăre, legumele și peștii dar și numeroase preparate festive.

 

Tipuri de umpluturi

 Există mai multe tipuri de umpluturi. Cele pe bază de legume, care sunt mai slabe și mai light, cele pe bază de carne și cele pe bază de pește. Pentru carnea de pasăre cele mai bune umpluturi sunt pe bază de legume sau de carne.

 Îmbogățite cu unele grăsimi, mai ales cu slănină, umplutura este cea care hrănește carnea interioară a păsării și care îi păstrează moliciunea și frăgezimea în același timp. Asezonată și parfumată, umplutura este cea care vine cu mai mult caracter pentru toate rețetele tale.

 Și asezonarea umpluturii este extrem de importantă pentru a parfuma carnea de pasăre. Pe lângă sare și piper, umpluturile sunt cel mai bine puse în valoare de ierburi și de condimente, dar mai ales și de alcool și de fructe uscate.

 Umpluturile sunt cel mai adesea compuse din usturoi, din eșalotă, ceapă. Cele trei merg foarte bine cu carnea de pasăre. Sunt cele care o pot confia și care vin cu o aromă suavă.

 Ierburile în schimb, sunt cele care pot sublinia umplutura, care o pot parfuma și care vin și cu o notă de originalitate. Pătrunjelul și cimbrul sunt cele mai folosite pentru umpluturi.

 

Ierburi pe care le poți folosi la umpluturi

 Busuiocul, folosit mai ales vara poate înveseli o umplutură alături de roșiile uscate și de parmezan.

 Salvia amestecată cu unt și cu nuci este cea care parfumează puiul sau curcanul. Rozmarinul, aliat cu pancetta și cu coaja de la lămâie parfumează cel mai frumos carnea de pasăre.

 Coriandrul și tarhonul sunt cele care vin cu o notă de exotism și de originalitate pentru toate felurile de mâncare mai tradiționale.

 Și nu trebuie să eziți atunci când vine vorba despre a combina ierburile între ele. Secretul unei umpluturi este să fie cât mai bine asezonată, suficient de bine pusă în valoare și onctuoasă pentru pentru a hrăni și a parfuma carnea.

 

Iată câteva idei festive pentru cele mai parfumate umpluturi:

 - tartă de Crăciun cu castane, cu ceapă, cu cimbru și cu fructe uscate pentru vegetarieni.

 - ciuperci anghinare sau ceapă umplută cu ierburi pentru felurile festive de mâncare.

 - carne de vită sau de iepure, chiar și un pește umplut pentru a schimba puțin felurile tradiționale.

 - varză umplută, vegetariană sau nu, pentru a folosi resturile de carne.

Categorie: