Ouă și ierburi – 1001 posibilități

 

Ouă și ierburi – 1001 posibilități

oua si ierburi 1001 posibilitati

 Apreciat de foarte multă lume și foarte ușor de preparat, oul ocupă un loc de cinste la noi în alimentație. Ierburile îți permit însă să le pui în valoare în fiecare zi. Știai asta? În plus vin cu o notă de savoare și de originalitate.

 Ouăle sunt deci o masă simplă și delicioasă care se pot preta tuturor fanteziilor. Se pot fierbe, se pot prăji, se pot poșa, se pot prepara în omletă, etc. Și nu numai că gustul lor poate varia în funcție de modul de preparare ci și în funcție de ingredientele cu care sunt asociate.

 Și ouăle merg de minune cu ierburile aromatice. Gustul suav și generos al gălbenușului este cel mai bine pus în valoare de prospețimea ierburilor. Și acestea mai pot pune în valoare sau chiar sublinia finețea albușului.

 

 Deci ierburile aromatice sunt cele care vin cu o notă de rafinament pentru ierburi. Un simplu ou asezonat cu câteva ierburi aromatice și servit cu pâine prăjită și tartinată cu unt cu ierburi fine poate să devină un antreu festiv și rafinat pentru a primi niște prieteni.

 Un strop deci de țibuletă, de caprifoi, de tarhon sau de măcriș presărat peste ouă este cel care îl transformă și îl transfigurează. Un mod foarte plăcut de a veni cu puțină schimbare.

 Omletele cu țibuletă sau cu ceapă sunt niște preparate clasice deja. Le mai poți însă reînnoi adăugând niște ierburi noi: vino cu o notă de prospețime folosind măcriș și tarhon sau o notă estivală folosind busuioc sau cimbru.

 Ouăle en cocotte cu nota lor cremoasă sunt niște preparate generoase care merg de minune cu ierburile aromatice deoarece nu au nevoie de foarte multă preparare. Savorile fine și delicate ale ierburilor vor fi astfel păstrate în întregime.

 Ceapa, usturoiul sau eșalota trebuie să fie preparate sau ușor confiate pentru a însoți ierburile.

 Toate preparatele care conțin ouă, cum ar fi sufleurile sau flanurile, terinele sunt tot atâtea pretexte de a folosi ierburile în preparate. Vin cu cea mai frumoasă culoare verde, parfumează și pun cel mai bine în valoare preparatele.

 Te poți gândi și la gustul dulce. Deserturile pe bază de ouă nu lipsesc din bucătărie. Ce poate fi de altfel mai original decât o insuliță plutitoare cu cimbru, cu busuioc sau cu un coulis de fructe?

 Cremele cu ouă, tartele flan sau preparatul pain perdu devin cele mai bune și cele mai originale astfel: o cremă cu tarhon, un flan cu coriandru sau un pain perdu cu mentă. Creativitatea ta nu trebuie să aibă limite.

Categorie: