Rețete care îți parfumează casa de Crăciun

 

Topul rețetelor care îți parfumează casa de Crăciun

retete care iti parfumeaza casa de craciun

 Ce poate fi mai plăcut decât un parfum dulce de condimente care să te învăluie atunci când treci pragul casei? Promisiunile unor gustări gurmande, aceste miresme îmbătătoare ne fac să ne plouă în gură de poftă și ne vin în minte datorită lor amintiri minunate din copilărie.

 Dacă Marcel Proust a imortalizat cel mai bine micuța sa madlenă înmuiată în ceai, de Crăciun iubim să ne învăluim cu cele mai frumoase miresme de scorțișoară, de nucșoară sau de cuișoare. Ingredientele folosite pentru turta dulce sunt cele care evocă imediat timpul copilăriei în care ți se povesteau cele mai frumoase povești.

 Și în ceea ce privește rețetele gurmande de Crăciun, caramelul, vanilia și ciocolata sunt cele care îți învăluiesc și ele casa.

 Mere la cuptor, pere cu vin, fructele îmbracă și ele straie de sărbătoare, decorate cu condimente și acoperite cu vinuri. Portocalele sau fructele kumquat, ușor confiate într-un sirop parfumează ca nimeni altele casa și asta pentru foarte mult timp.

 În ceea ce privește castanele și acestea sunt în prim plan. Vin cu puțină magie și cu un strop de poveste pentru casa ta. Trase puțin la tigaie sau preparate la cuptor sunt cele mai delicioase. Dar poți încerca să prepari în casă niște castane glasate. Migdale, nuci sau alune, toate preparate la cuptor te vor face să salivezi.

 

Iată câteva idei pentru cel mai îmbătător parfum de la tine din casă:

 - fursecuri cu fulgi de ovăz și cu nuci.

 - madlene cu Nutella.

 - o prăjitură cu castane și cu ciocolată.

 - trufe cu turtă dulce.

 - fructe Kumquat cu Cointreau.

 - muffins cu caramel și cu mere.

 - pere cu vin roșu și cu mascarpone.

 - orez cu lapte, cu condimente și cu stafide.

 - pâine cu castane.

 - flan cu vanilie.

 - portocală cu ciocolată.

Categorie: