Rețete pe bază de clementine

 

Rețete delicioase pe bază de clementine

retete pe baza de clementine

 Sunt divine clementinele? Vom vedea. În orice caz, au fost inventate ca să zicem așa, la începutul secolului al XX-lea, în Algeria, de către un religios și un botanist francez, Clement. Se pot folosi foarte bine în bucătărie mai ales în domeniul patiseriei.

 

Antreuri facile și acidulate pe bază de clementine.

 Savoarea ușor dulce și delicios de acidulată a clementinelor se potrivește de minune cu carnea de pasăre sau cu ca albă. Clementinele vor ști cum să parfumeze escalopul de pui cu coaja lor, vor ști cum să pună în valoare savoarea unor anumite preparate sau pot pur și simplu să înlocuiască portocalele într-un magret de rață cu condimente.

 

Deserturi pline de vitamină pe bază de clementine.

 Este evident că acest tip de citrice sunt delicioase și în tot felul de deserturi. Le poți asocia cu savoarea fructelor exotice. O salată cu clementine și cu fructe exotice – mango, papaya și ananas sau cu fructe uscate va fi mai mult decât delicioasă..

 

Clementine in sucuri smoothie, supe si pancakes

 Supa de clementine cu migdale, prăjitura răsturnată cu clementine și cu fistic sau piramida cu clementine, cu migdale și cu caramel sunt cel mai bune idei de deserturi. Clementinele se mai pot degusta și în pancakes, în tot felul de sucuri smoothie sau în verine alături de ciocolată. În orz cu lapte sunt cele mai savuroase. Se mai pot savura și glasate sau gătite în sufleuri sau prezentate pe o tartă garnisită cu cremă.

 

Clementine în salatele sărate, sosuri si băuturi

 Clementinele sunt cele mai savuroase în salatele sărate sau în cele de fructe, în creme, alături de alcool pentru cocktailuri sau pentru a parfuma sosurile. Coaja lor poate parfuma și ea foarte bine băuturile, sosurile și tot felul de băuturi. Poți încerca chiar să prepari un carpaccio de clementine sau un delicios panna cotta.

Care sunt rețetele tale preferate pe bază de clementine?